Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

David van Ooijen

David van Ooijen is solist en begeleider van met name zang op verschillende luiten, barokgitaar, romantische gitaar en shamisen, maar hij speelt ook continuo bij diverse ensembles en orkesten. Hij speelde op de Festivals van Utrecht, Vlaanderen, Wratislawa, Osnabrück, Dubrovnik, Cambrils, Seviqc Breice en Teheran. Met verschillende ensembles nam hij zon 30 cds op.

 

In 1991 maakte de BBC solo-opnamen van hem en in 1998 won hij de Vriendenprijs van de Stichting Oude Muziek. In 2000 en 2009 was hij te gast in Hirado, Japan, voor het geven van concerten en workshops. In Hirado ontstond ook zijn liefde voor traditionele Japanse muziek en leerde hij de shamisen bespelen. In 2003 en 2008 maakte hij samen met sopraan Chiyomi Yamada concertreizen door Japan met een programma van Japanse liederen waarvan ook een cd verscheen. Zijn eerste twee cds met altus Sytse Buwalda stonden in 2004 en 2005 lange tijd op de eerste plaats van de klassieke top 50 van de Nederlandse radio. In 2006 maakte hij met collega-luitist Michiel Niessen een cd waarop alle duetten van de 16e-eeuwse luitvirtuoos Terzi staan. Deze opname kreeg wereldwijd lovende recensies.

 

In 2007 speelde David van Ooijen tijdens de doopplechtigheid van Prinses Ariane, dochter van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima. (Zie onderstaande filmregistratie.) 

 Zijn luiten en oude gitaren zijn bespannen met darmsnaren. Hun warme klank, dynamische nuances en complexe toon maken ze bij uitstek geschikt voor zijn spel.

 

Voor de concerten van Vrienden van het Lied begeleidt David van Ooijen Henriette Feith op luit.


Concerten
David van Ooijen (hier op theorbe)


Persfoto
» download (hi-res)


Website
» www.davidvanooijen.nl

 

VvhL - KVK-nr. 40445139