Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Eildert Beeftink

Eildert Beeftink is een van de meest bekroonde jonge pianisten in Nederland heden ten dage. In 2007 won hij de eerste prijs op het internationale concours voor de liedkunst in Stuttgart, samen met de Duitse bariton André Morsch. Behalve de eerste prijs, kende de jury hen ook een speciale Herman Reutter toe. In 2005 won Eildert, samen met de Franse sopraan Nathalie Gaudefroy het internationale Nadia en Lili Boulanger-concours in Parijs. Zij ontvingen de pianoprijs, de duoprijs en de zangersprijs. De pianoprijs werd Eildert unaniem toegekend. In 1998 was Eildert eerste prijswinnaar van het Sweelinck-Kiwanis kamermuziekconcours in Amsterdam.

 

Eildert heeft gestudeerd bij de docenten Haakon Austbö, Willem Brons, Mila Baslawskaja en Rudolf Jansen, aan de Conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij was zelf docent aan het Conservatorium van Amsterdam van 2000 tot 2005.

 

Eildert speelt op een Steinway vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, welk fonds hij ook als ambassadeur vertegenwoordigt sinds 2006. Hij werkt regelmatig met de Franse sopraan Nathalie Gaudefroy, de Duitse bariton André Morsch, de Nederlandse klarinettist Michael Hesselink en de Amerikaanse celliste Julia Tom. Met de laatste twee vormt hij het in 2009 opgerichte Amsterdam Ensemble.


Concerten

VvhL - KVK-nr. 40445139