Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Ernst Munneke

Ernst Munneke studeerde bij Alan Weiss, Jan Wijn en Håkon Austbø aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij specialiseerde zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en volgde masterclasses bij Dietrich Fischer-Dieskau. In 2003 was hij finalist van het Schubert-concours in Graz en behaalde hij tevens de eerste prijs op het Internationaler Hans Gabor Belvedere Wettbewerb für Opern-Korrepetition in Wenen.


Hij heeft een intensieve concertpraktijk met vele zangers en instrumentalisten, gaf concerten door heel Europa, de Verenigde Staten, Mexico en Curaçao en nam deel aan festivals in Schwarzenberg (Oostenrijk), Tanglewood (Massachusetts, VS), Manchester (Vermont, VS) en Brevard (North Carolina, VS). Hij is onder meer te beluisteren op de met een Edison bekroonde debuut-cd Corazon van de mezzosopraan Tania Kross (Philips), met wie hij tevens optrad in de serie Rising Stars waarbij ze concerten gaven in Amsterdam (Concertgebouw), Wenen (Musikverein), Salzburg, Parijs, Keulen, Athene, Brussel, Birmingham en New York (Carnegie Hall).


In 2006 verscheen de cd Zomerreis op het label Deutsche Grammophon, waarop hij tenor Marcel Beekman begeleidt in een door Jan Rot vertaalde versie van Schuberts Die Schöne Müllerin.


Concerten

Utrechtse Heuvelrug

Zondag 17 juni 2018, 15.00 uur
Martijn Sanders (bariton) en Ernst Munneke (piano)
'Van Romantiek tot Jugendstil' met liederen van Brahms, Anna Cramer, Loewe, Schreker, Richard Strauss en Weingartner
Locatie: t.h.v. hr Van Kuppevelt en mw Vreeman, Boskant 6, 3708 BP Zeist
Aanmelden: bij contactpersoon mw Sijmons via (0343) 445605 of via liedvrienden.zou@gmail.comErnst Munneke


Website
» www.ernstmunneke.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139