Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Femke de Graaf

Femke de Graaf (1979) kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste pianolessen van Lilian Lotichius. Met het Jeugdorkest van de muziekschool Amsterdam-Noord soleerde zij op vijftienjarige leeftijd in het Eerste Pianoconcert van Beethoven. Twee jaar later voerde zij met het Crea-Orkest onder leiding van Bas Pollard het Pianoconcert van Schumann uit.

 

In 1997 begon zij haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Mila Baslawskaja. In 2000 stapte ze over naar het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2003 haar bachelordiploma behaalde. Zij werd toegelaten tot de masteropleiding met specialisatie liedbegeleiding en operacoaching. Haar docenten waren Mila Baslawskaja, Rudolf Jansen en Han-Louis Meijer. In mei 2005 studeerde zij af.

 

Sinds 2001 vormt Femke een vast duo met sopraan Francis van Broekhuizen, met wie zij ook verbonden is aan de Vrienden van Het Lied. Samen volgden zij masterclasses bij onder anderen Roger Vignoles, Roger Braun, Kelvin Grout, Rudolf Jansen en Graham Johnson.

 

Sinds januari 2005 is Femke als correpetitor verbonden aan de afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam.


Concerten

Eindhoven

Zondag 28 januari 2018, 15.00 uur
Francis van Broekhuizen (sopraan), Martijn Sanders (bariton) en Femke de Graaf (piano)
Duetten en liederen van de Nederlandse componisten Catharina van Rennes, Leon C. Bouman en Richard Hol en van de Duitse componist Eugen Hildach op teksten van Sturm en Eichendorff
Locatie: t.h.v. contactpersoon hr Heemskerk, Röntgenlaan 9, 5691 GK Son
Aanmelden: aldaar via (0499) 471639 of f.heemskerk368@upcmail.nl of mw Heemskerk via annelieke.heemskerk@kpnmail.nl


Femke de Graaf


Persfoto
» Download hi-res
» Download hi-res (met Francis van Broekhuizen)

VvhL - KVK-nr. 40445139