Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Femke de Graaf

Femke de Graaf (1979) kreeg op zesjarige leeftijd haar eerste pianolessen van Lilian Lotichius. Met het Jeugdorkest van de muziekschool Amsterdam-Noord soleerde zij op vijftienjarige leeftijd in het Eerste Pianoconcert van Beethoven. Twee jaar later voerde zij met het Crea-Orkest onder leiding van Bas Pollard het Pianoconcert van Schumann uit.

 

In 1997 begon zij haar studie aan het Rotterdams Conservatorium bij Mila Baslawskaja. In 2000 stapte ze over naar het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2003 haar bachelordiploma behaalde. Zij werd toegelaten tot de masteropleiding met specialisatie liedbegeleiding en operacoaching. Haar docenten waren Mila Baslawskaja, Rudolf Jansen en Han-Louis Meijer. In mei 2005 studeerde zij af.

 

Sinds 2001 vormt Femke een vast duo met sopraan Francis van Broekhuizen, met wie zij ook verbonden is aan de Vrienden van Het Lied. Samen volgden zij masterclasses bij onder anderen Roger Vignoles, Roger Braun, Kelvin Grout, Rudolf Jansen en Graham Johnson.

 

Sinds januari 2005 is Femke als correpetitor verbonden aan de afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam.


Concerten


Femke de Graaf


Persfoto
» Download hi-res
» Download hi-res (met Francis van Broekhuizen)

VvhL - KVK-nr. 40445139