Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Fie Schouten

Fie Schouten (Amsterdam) is te horen in veel verschillende formaties op podia en festivals in heel Europa. Zij bespeelt alle klarinetten, met een voorliefde voor de lage instrumenten. Fie Schouten studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij haar diplomas Klarinet en Basklarinet (1e en 2e Fase) behaalde bij Harry Sparnaay, Tom Sieuwerts en Herman Braune. Zij volgde masterclasses tijdens het Darmstadt-Festival Nieuwe Muziek 00/02, de Impuls-zomercursus hedendaagse muziek, en het Pablo Casals Festival. In Darmstadt en Graz (Impuls) had zij lessen bij klarinettist Ernesto Molinari.


Als specialiste in nieuwe muziek treedt zij veelvuldig op als soliste en met haar eigen ensembles: trio To Be Sung (o.m. 50-jarig jubileumfeest Vrienden van het Lied), duo met accordeonist Marko Kassl, rietentrio Kassandra, en het duo Kaida. Voor deze ensembles zijn veel nieuwe composities geschreven door componisten in een grote diversiteit aan stijlen en nationaliteiten. In een tiental stukken is de vrije improvisatie een onderdeel. Een groot aantal concerten van deze ensembles werd uitgezonden door de Concertzender.


Met fluitiste Karina Erhard van Kaida won zij prijzen op het Internationale Gaudeamus Vertolkersconcours, het 13e Internationale Kamermuziekconcours te Illzach (Frankrijk) en de Tera de Marez Oyens Prijs. Haar cd's Of Villages and Spaces (Kaida, 2005), Amsterdam, de wereld (To Be Sung, 2007) en Spielzeug (bklar,acc,trb, 2009) kwamen uit op Karnatic Lab Records.


Fie Schouten speelt ook in grotere combinaties als lid van het Ensemble Labyrint van David Dramm, als gast in musikFabrik, het Brabants Orkest en het Insomnio Ensemble. Daarnaast was zij diverse keren te horen in Holland Symfonia, Ensemble Modern Orchester, Klangforum Wien en het ASKO|Schönberg Ensemble.


Fie Schouten is in het bezit van basklarinet en klarinet, maar ook bassethoorn, contrabasklarinet en esklarinet.Concerten
VvhL - KVK-nr. 40445139