Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Fred Jacobs

Fred Jacobs is een internationaal actief en geroemd bespeler van luit en theorbe. "One of the world's masters of theorbo", schrijft Classics Today naar aanleiding van de cd 'Splendore di Roma'. Hij specialiseert zich in de muziek van de zeventiende eeuw en stelt graag onderscheidende programma's samen met niet eerder uitgegeven werken.


Fred Jacobs geeft masterclasses met de sopranen Carolyn Watkinson, Anne Azéma en Emma Kirkby op het terrein van het Engelse luitlied, Cavalier Song en het Franse Air de Cour. Jacobs is medeoprichter van The Locke Consort en lid van het Gabrieli Consort and Players, The Parley of Instruments, het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging en diverse andere ensembles. Hij speelt ook hedendaagse muziek: Ron Ford en Bart Visman componeerden muziek voor The Locke Consort.


Geregeld treedt hij op als begeleider van sopraan Johannette Zomer, sopraan Anne Azéma, countertenor Michael Chance, bariton Maarten Koningsberger en van gambiste Mieneke van der Velden. Met Johannette Zomer maakte hij een meerdere cd-opnamen gewijd aan de 17e-eeuwse liedkunst uit Italië, Frankrijk en Engeland (voor het label Channel Classics). In 2008 verscheen bij het Engelse label Metronome een opname met solomuziek van de Franse componist Robert de Visée.


Fred Jacobs is veelvuldig te gast op de belangrijkste festivals voor oude muziek in Europa en de Verenigde Staten. Hij speelt in operaproducties in London, Parijs, München, Amsterdam en Florence. Verder werkte hij met dirigenten als Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Ton Koopman, Andrew Parrot, Marc Minkowski, Ivor Bolton en Richard Egarr.


Met sopraan Emma Kirkby, alt Carolyn Watkinson en sopraan Anne Azéma verzorgt hij workshops rond het Engelse luitlied en het Franse Air de Cour. Sinds 1995 is Fred Jacobs als docent luit en theorbe verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.


Concertenfoto: Marco BorgreveVvhL - KVK-nr. 40445139