Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Hans Adolfsen

Hans Adolfsen studeerde aanvankelijk zang, en vervolgens piano en liedbegeleiding aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka en Thom Bollen. Masterclasses volgde hij bij Hartmut Höll/Mitsuko Shirai, Arleen Augér en Thomas Hampson.

Hans Adolfsen gaf liedrecitals in de meeste Europese landen en Rusland met onder meer Wilke te Brummelstroete, Franciska Dukel, Valérie Guillorit, Thomas Oliemans, Roswitha Müller, Ulrike Andersen, en met vele Zwitserse zangers en zangeressen. Met de tenor Marcel Beekman maakte hij zijn debuut in het Concertgebouw. Voor dit duo, dat zich toelegde op hedendaags liedrepertoire, componeerde de Portugese componist Antonio Rosa twee liederencycli, die werden uitgevoerd in Amsterdam, Zürich (Iberia-Festival), Sint Petersburg en Lissabon.

Hij was als pianist betrokken bij cd-opnamen van liederen van Nederlandse componisten voor de Vrienden van het Lied, van liederen van Rachmaninov en van koorwerken van Ton de Leeuw. Naar aanleiding van de cd met liederen van Rudolf Escher beschreef de American Record Guide hem als splendid accompanist. In 2008 is een cd verschenen met liederen van Johannes Brahms met de sopraan Lenneke Ruiten bij Brilliant Classics.

Hans Adolfsen was tot 1998 correpetitor aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien woont hij in Zürich (Zwitserland) en is hij docent liedinterpretatie en correpetitor aan de Musikhochschule Zürich-Winterthur. De intensieve samenwerking met Margreet Honig zet hij voort in masterclasses in Zwitserland en Frankrijk. In Zürich maakt hij deel uit van het bestuur van de Freunde des Liedes.

De laatste jaren werkte hij met o.a. Hanneke de Wit, Lenneke Ruiten, Markus Niedermeyer, Rea Kost en met de saxofonist Harry White.

Concerten
VvhL - KVK-nr. 40445139