Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Israel Golani

Israel Golani studeerde aan de universiteit van Tel-Aviv cum laude af als musicoloog. Zijn interesse voor historische tokkelinstrumenten leidde hem naar de renaissance-luit en masterclasses met Hopkinson Smith en Nigel North. Vervolgens studeerde hij bij Fred Jacobs aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en bij Elisabeth Kenny aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij zich bekwaamde als theorbe-speler.


In 2002 produceerde hij het muziekdrama Nisus et Euryalus, geschreven door Domenico Mazzocchi op de Latijnse tekst van Vergilius. Dit stimuleerde hem om deel te nemen aan projecten van de Vlaamse Opera, Xynix Opera en Opera Studio Nederland (als gastcoach). Israel Golani werkte met diverse gerenommeerde orkesten samen, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest (Matthäus Passion), het Amsterdams Symfonie Orkest, het Barcelona Liceu Orkest (Pergolesi's Stabat Mater) en het Koninklijke Vlaamse orkest De Filharmonie.


In 2005 was hij de muzikaal leider van de dansproductie Ballo Cantabile waarin moderne dans en barokmuziek werden gecombineerd. Dit leidde tot een samenwerking met het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en het moderne-dansgezelschap Leine & Roebana.


In de zomer van 2010 maakte Israel Golani zijn solodebuut op barokgitaar tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht. In 2011 was hij te horen in de opera Il Ritorno d'Ulisse van Monteverdi, samen met De Vlaamse Opera. Ook neemt hij deel aan een hiphop-breakdance-opera: een bijzonder project van VocalLab en dansgroep ISH met muziek van Monteverdi. Naast zijn werk als musicus is Israel Golani vrijwilliger bij de Liberale Joodse Gemeente in Amsterdam, waar hij Hebreeuwse les geeft aan kinderen.Concerten
VvhL - KVK-nr. 40445139