Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Jan Willem Nelleke

Pianist Jan Willem Nelleke kreeg zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht bij respectievelijk Else Krijgsman en Thom Bollen. Daarnaast volgde hij lessen bij o.a. Jörg Demus, Helmut Deutsch, Naum Grubert en Rudolf Jansen.


Jan Willem Nelleke is een veelgevraagd begeleider - met name liedbegeleider - en heeft samengewerkt met zangers als Wout Oosterkamp, Bettina Smith en Frans Huijts (zang) en diverse solisten zoals violiste Janine Jansen en hoornist Jacob Slagter. Met hen heeft hij concerten gegeven door vrijwel geheel Europa en ook daarbuiten. Hij is regelmatig te gast op internationale festivals zoals het Delft Chamber Music Festival.


Jan Willem Nelleke componeerde een grote hoeveelheid liederen en kamermuziek en zijn arrangementen worden regelmatig gespeeld.


Als docent is Jan Willem Nelleke werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tevens is hij als pianodocent verbonden aan de liedinterpretatiecursussen van het Oostenrijkse Franz Schubert Institut, naast o.a. de leraren Elly Ameling, Robert Holl en Robert Tear.


Concerten

Alkmaar

Zondag 11 februari 2018, 15.00 uur
Igor Bogaert (bariton) en Jan Willem Nelleke (piano)
'Een Ode aan het Liederlijk Leven', met ondeugende werken van classicisten, romantici en 20ste eeuwse componisten, w.o. de korte cyclus ‘Rarekiek der vrolijke Hollanders’ van Nelleke
Locatie: t.h.v. fam Aussems, Binnenweg 9, 1871 PK Schoorl
Aanmelden: bij contactpersoon mw Wouwenaar via (072) 5126036 of wouwenaar1@live.nl

Nijmegen

Zondag 29 april 2018, 15.00 uur
Frans Huijts (bariton) en Jan Willem Nelleke (piano)
'Dichterliebe Doppelt' met liederen van o.a. Schumann
Locatie: t.h.v. mw Hoksbergen, Heidezoom 4, 6581 VB Malden
Aanmelden: bij contactpersonen mw Keijser via (024) 3233803 of k.keijser1945@kpnmail.nl, of hr Stekhoven via (0487) 532151 of h.stekhoven@kpnmail.nl

foto: Jan Evert Zondag
Jan Willem Nelleke

Downloads
» Persfoto (hi-res)


Website
» www.jwnelleke.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139