Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Jan Willem Nelleke

Pianist Jan Willem Nelleke kreeg zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht bij respectievelijk Else Krijgsman en Thom Bollen. Daarnaast volgde hij lessen bij o.a. Jörg Demus, Helmut Deutsch, Naum Grubert en Rudolf Jansen.

Jan Willem Nelleke is een veelgevraagd begeleider - met name liedbegeleider - en heeft samengewerkt met zangers als Wout Oosterkamp, Bettina Smith en Frans Huijts (zang) en diverse solisten zoals violiste Janine Jansen en hoornist Jacob Slagter. Met hen heeft hij concerten gegeven door vrijwel geheel Europa en ook daarbuiten. Hij is regelmatig te gast op internationale festivals zoals het Delft Chamber Music Festival.

Jan Willem Nelleke componeerde een grote hoeveelheid liederen en kamermuziek en zijn arrangementen worden regelmatig gespeeld.

Als docent is Jan Willem Nelleke werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tevens is hij als pianodocent verbonden aan de liedinterpretatiecursussen van het Oostenrijkse Franz Schubert Institut, naast o.a. de leraren Elly Ameling, Robert Holl en Robert Tear.

Concerten

foto: Jan Evert Zondag
Jan Willem Nelleke

Downloads
» Persfoto (hi-res)


Website
» www.jwnelleke.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139