Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Jonas Skielboe

Wegens langdurig wonen en werken in het buitenland (Wenen) lukt het Jonas Skielboe sinds 2014 niet meer om nog voor de Vrienden van het Lied op te treden.

Jonas Skielboe studeerde aan het Kongelige Konservatorium in Kopenhagen bij Ingolf Olsen. Hij vervolgde zijn studie aan de Académie de Musique Tibor Vagar in Sion (Zwitserland) bij George Vassiliev, waar hij in 2006 cum laude afstudeerde. Zijn masteropleiding deed hij bij Zoran Dukic aan het Koninklijk Conservatorium en sloot deze in 2008 succesvol af.

De laatste jaren heeft Jonas Skielboe zich verdiept in het Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziekrepertoire. Hij werkte samen met bekende Spaanse gitaristen, in het bijzonder met José Maria Gallardo del Rey en ging naar Venezuela voor een kennismaking met de verschillende stijlen van de Zuid-Amerikaanse volksmuziek.

Als sologitarist werkt Jonas Skielboe met diverse ensembles, musici en zangers, onder wie Mijke Sekhuis. Zijn optredens brachten hem in Spanje, Italië, Denemarken, Nederland, België, Zwitserland, Schotland en Venezuela.

Programma's

Samen met Mijke Sekhuis brengt hij het liederenrecital Componistenbrieven met daarin de cyclus Letters from Composers van Dominick Argento en muzikale hoogtepunten van Bach, Mozart, Schubert, Schumann, Chopin, Puccini en Debussy.

Concerten

Download
» persfoto


Website
» www.jonasskielboe.com

VvhL - KVK-nr. 40445139