Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Kelvin Grout

De Engelse pianist Kelvin Grout begon op vierjarige leeftijd met pianospelen en won zijn eerste concours toen hij zes jaar was. Hij studeerde pianobegeleiding op de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar hij les kreeg van David Wilde, Robin Bowman, Paul Hamburger en Graham Johnson. In die periode werkte hij ook samen met Geoffrey Parsons, Roger Vignoles, Gerald Moore, Gerard Souzay en met Elisabeth Schwarzkopf die hem uitnodigde met haar in haar privestudio te werken in Zwitserland. Die samenwerking duurde zes jaar.


Terwijl hij voor de masterclasses van Schwarzkopf in Amsterdam speelde, besloot hij zich te vestigen in Nederland. Met Maarten Koningsberger heeft hij een cd uitgebracht met liederen van Brahms.


In concerten en masterclasses heeft hij samengewerkt met 's werelds grootste liedzangers onder wie Gundela Janowitz, Jessye Norman, Elly Ameling, Inessa Galante, Sarah Walker, Nancy Argenta, Carolyn Watkinson, Roberta Alexander, Tom Krause, Robert Tear en Maarten Koningsberger.


In aanvulling op zijn uitvoeringspraktijk heeft Kelvin Grout een goede reputatie opgebouwd als docent, in Europa en in Amerika. Zijn masterclasses zijn erg in trek en momenteel ontwikkelt hij een serie coachingsvideo's voor zangers en pianisten. Onder de titel 'The Art of Accompanying' heeft hij een dvd gemaakt voor jonge pianisten die een muzikale carrière willen als begeleider van zangers.


Als componist heeft hij onder meer muziek voor ballet geschreven en een liederencyclus voor bariton met pianobegeleiding.ConcertenKelvin Grout


Website
» www.kelvingrout.com


VvhL - KVK-nr. 40445139