Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Liana Vlad

Liana Vlad (Roemenië, 1977) studeerde van 1995 tot 2002 piano bij prof. Klaus Hellwig aan de Universiteit der Künste in Berlijn. Bovendien volgde zij masterclasses bij György Sébök, Karl Ulrich Schnabel en Féréncz Rados. In 2005 behaalde zij in Dresden cum laude haar diploma voor Uitvoerend Musicus. Ook nam Liana Vlad deel aan vele masterclasses voor liedbegeleiding, onder andere bij Dietrich Fischer-Dieskau, Wolfram Rieger, Aribert Reimann, Irwin Gage und Axel Bauni.

 

Ze won prijzen bij verschillende concoursen, voor zowel voor piano- als kamermuziek, en werkte mee aan cd-, radio- en televisieproducties. Als concertpianiste trad ze in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland op. Sinds 2005 vormt ze met mezzosopraan Olivia Vermeulen een duo. In 2008 won Olivia Vermeulen - onder begeleiding van Liana Vlad - een prijs bij het internationale liedconcours La Voce in Bayreuth en in datzelfde jaar sleepten zij als duo de Justus Hermann Wetzel-prijs in Berlijn in de wacht.

 

Liana Vlad is docente voor lied en correpetitie aan de Universiteit der Künste Berlin, en assistent van prof. Axel Bauni voor het hedendaagse lied. In 2005 kreeg zij een beurs van de deelstaat Niedersachsen voor een artistiek professoraat. Ook werkte ze als docente met een eigen liedklas van 2005 tot 2008 aan de Hochschule für Musik und Theater Hannover.


Concerten


VvhL - KVK-nr. 40445139