Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Mark van Nispen

Na zijn studies piano (Jelena Bazova) en orgel (Ad van Sleeuwen) aan het Tilburgse Conservatorium verdiepte Mark van Nispen zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Meinard Kraak. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij o.a. Ed Spanjaard, Ronald Brautigam, Roger Braun en Kathryn Stott.

Als pianist/liedbegeleider speelde hij op o.a. het Grachtenfestival, Liedfestival Vocallis en Radio4, en in zalen als het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam. In het seizoen 2019-2020 is hij te horen in liedrecitals met bas-bariton Alexander de Jong, sopraan Maartje Rammeloo en mezzosopraan Merlijn Runia, en in het poëtische solo-programma Fêtes Galantes gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel van Paul Verlaine.

Als repetitor/coach werkt Mark sinds 2013 bij Opera Spanga, waar hij o.a. meewerkte aan de Verdi-trilogie Macbeth (2016), La Traviata (2017) en Aida (2018). Daarnaast werkt hij freelance bij gezelschappen als Het Groot Omroepkoor, Vocaal Talent Nederland, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Opera Zuid en De Nederlandse Opera (Opera Forward Festival).

In het Franse Saint-Julien-le-Petit (Haute-Vienne) richtte hij onlangs Studio Artigeas op. Een werkplaats voor lied en opera, waar in oktober 2019 in samenwerking met regisseur Corina van Eijk (Opera Spanga), de eerste operaworkshop heeft plaatsgevonden.

Bij de auditie in oktober 2019 is Mark van Nispen samen met de sopraan Maartje Rammeloo toegelaten tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied.

Concerten

VvhL - KVK-nr. 40445139