Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Micha van Weers

Pianiste Micha van Weers studeerde af als Uitvoerend Musicus in Maastricht bij Tilly Keessen en Tonie Ehlen. In Praag studeerde zij bij Frantiek Maxián, waar ze zich richtte op de interpretatie van twintigste-eeuws Tsjechisch repertoire. Verder specialiseerde zij zich in de kunst van het liedbegeleiden bij Konrad Richter in Stuttgart en bij Hartmut Höll aan het Mozarteum in Salzburg, als duo met haar partner, bariton Robbert Muuse. Daarna volgde zij lessen bij Julius Drake in London. Zij nam deel aan masterclasses bij Robert Holl, Rudolf Jansen, Graham Johnson en Julius Drake.

Micha van Weers gaf concerten onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, in Parijs, het Staatstheater Kassel, in Karlsruhe, Stuttgart, Praag en Salzburg. Zij maakte diverse opnamen voor radio en tv, zoals voor Radio 4, NPS, Classic FM, de Italiaanse RAI en de Süddeutsche Rundfunk.
Micha van Weers geeft kamermuziekconcerten en recitals met verscheidene vocalisten en instrumentalisten. Sinds 2008 vormt zij een vierhandig pianoduo met de pianiste Laura de Lange. Samen geven zij kamermuziekconcerten en verzorgen zij professionele pianobegeleiding voor koorconcerten.
Als gespecialiseerd liedbegeleider geeft zij workshops en masterclasses voor liedduo's, zoals tijdens de Pianodriedaagse in De Doelen in Rotterdam, en geeft zij privéles aan liedduos.
Zij behaalde verschillende prijzen, zoals in 2003 laureaat tijdens het Internationale Seghizzi Liedconcours in Italië, waar zij als duo met bariton Robbert Muuse de Publieksprijs en de Speciale Prijs van de RAI won; in 2004 won Micha van Weers samen met zangers Christianne Stotijn en Robbert Muuse, en pianist Joseph Breinl de MeesPierson Award 2004, naar aanleiding van de concertserie 'Jonge Nederlanders 2003/2004' in het Concertgebouw in Amsterdam.

Programma's

Micha van Weers geeft concerten met onder anderen Robbert Muuse. Hun programma's staan op de pagina's van de vocalisten.

Concerten

Friesland

Zondag 11 maart 2018, 15.00 uur
Robbert Muuse (bariton) en Micha van Weers (piano)
Programma met werken van James Simon, Pavel Haas, Hans Gál en Erich Korngold
Locatie: t.h.v. fam Post Uiterweer & Wermers, Franekereind 40, 8861 ED Harlingen
Aanmelden: bij contactpersoon mw Couweleers via (058) 2991822 of yolben@yahoo.com

 

 

foto Merlijn Doormernik
Robbert Muuse en Micha van Weers

 

Website
» www.michavanweers.comVvhL - KVK-nr. 40445139