Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Mignon Gotzsch

Mignon Gotzsch volgde vanaf 1994 les bij Ton Hartsuiker in Utrecht en sloot in 2010 haar masteropleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam bij David Kuyken, bij wie ze ook haar bacheloropleiding heeft gevolgd.


In 2010 ontving Mignon Gotzsch een beurs van het Clara Haskil Fonds, waardoor zij lessen kon volgen bij pianist Hagen Schwarzrock (Leipzig) op het gebied van liedbegeleiding en andere vormen van kamermuziek. Daarnaast volgt ze ook lessen bij pianist Rudolf Jansen. Mignon Gotzsch won bij een regionale competitie van het Prinses Christina Concours de tweede prijs en de Donemusprijs.


Aan de Académie de Musique Tibor Varga in Sion (Zwitserland) volgde ze masterclasses: in 2001 bij Peter Feuchtwanger en in 2004 bij Dominique Merlet. In 2004-2005 deed ze mee aan de Internationale Lied Masterclasses for duos voice and piano onder leiding van Udo Reinemann en in 2007 nam ze samen met zangeres Leonore van Sloten deel aan een workshop door Christianne Stotijn in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. In 2009 deden ze mee aan de Schubertmasterclass in de Beurs van Berlage in Amsterdam.


Samen met Leonore van Sloten vormt Mignon Gotzsch het Duo Thaleia en geeft ze sinds 2008 concerten voor de Vrienden van het Lied. Naast liedbegeleiding legt ze zich ook op andere vormen van kamermuziek toe, onder andere met haar vaste duopartner violist Arthur Ornée.


Concerten


VvhL - KVK-nr. 40445139