Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Mirjam Karres

Pianiste Mirjam Karres (1972) kreeg haar eerste lessen van haar moeder, de pianiste Ariane Karres-Veelo. Vanaf 1991 studeerde zij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons. Zij vervolgde haar studie bij Mila Baslawskaya voor kamermuziek. Cursussen volgde ze bij o.a. Gyorgy Sebök, John Perry en speciaal voor liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en Elly Ameling.


In 1997 won zij met de altist Rogier van der Tak de persprijs op het Internationale Kamermuziekconcours in Trapani-Italië. Samen met haar tweelingzus Sandra vormt zij een viool-pianoduo waarmee ze in 1995 een concerttour door Singapore, Brunei en Maleisië maakte. In 2000 nam Mirjam deel aan het Britten-Pears festival in Aldeburgh, en het Manchester Music Festival in Vermont (VS).


In 2004 werd zij geselecteerd om een workshop muziektheater te volgen bij Orkater o.l.v. Gijs Scholten van Aschat en Vincent van Warmerdam. In het seizoen 2003/2004 en in 2007 speelde en acteerde zij bij het theatergezelschap Het Filiaal.


Mirjam Karres treedt regelmatig solistisch op, ook in samenwerking met verschillende dichters zoals Bas Belleman en Tsead Bruinja.


ConcertenMirjam Karres


Website
» www.mirjamkarres.nl


VvhL - KVK-nr. 40445139