Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Peter Nilsson

Geboren in Chicago studeerde Peter Nilsson begeleiding aan de University of Illinois onder John Wustman. Na zijn studie keerde hij terug naar zijn geboortestad, waar hij werkzaam was bij de Chicago Symphony and Chicago Symphony Chorus met dirigenten als o.a. Solti, Conlon en Levine en zangers als Susan Dunn, Anthony Rolfe Johnson en Tatiana Troyanos.

Sinds 1992 is Peter Nilsson in Nederland woonachtig. Hij is Head of Musical Studies bij de Dutch National Opera Academy en een veelgevraagd gast bij De Nationale Opera en het Groot Omroepkoor. Hij is ook actief als begeleider van masterclasses (Dame Joan Sutherland, Anthony Rolfe Johnson, Roberta Alexander en vele anderen).

Sinds zijn studietijd is Peter een grote liefhebber en vertolker van het lied-repertoire, met optredens in, onder andere, de Dame Myra Hess recital series (Chicago), St. John’s Smith Square (London), het Concertgebouw (Grote en Kleine Zaal), het Muziekgebouw aan het IJ, de Tonhalle (Zürich), en het Gewandhaus (Leipzig). Peter is tevens de vaste begeleider van Charlotte Margiono en Maria Riccarda Wesseling.

Peter werkt sinds 2011 samen met Maria Fiselier. Zij brachten in november 2014 hun eerste cd ui To go into the unknown met liederen van Ivor Gurney, Herbert Howells en Benjamin Britten.

Concerten

Wageningen

Zondag 21 januari 2018, 15.00 uur
Hans Pieter Herman (bariton) en Peter Nilsson (piano)
'L'âme du Loup' met liederen van Hugo Wolf, Claude Debussy, Jules Massenet en Joseph Kosma
Locatie: ‘De Vlam’, Beukenlaan 2, 3911 XK Rhenen
Aanmelden: bij contactpersoon mw Muuse via 0317 423356 of vvhlwageningen@hotmail.nl

Peter Nilsson

VvhL - KVK-nr. 40445139