Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Roger Braun

Roger Braun studeerde piano bij Frédéric Meinders aan het Conservatorium in Maastricht en bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam in Amsterdam waar hij zijn solistendiploma met onderscheiding behaalde. Vervolgopleidingen in liedbegeleiding en kamermuziek ontving hij van Rudolf Jansen en Willem Brons in Amsterdam en van Konrad Richter in Stuttgart.

Hij was winnaar van vele nationale en internationale prijzen o.a. op het Steinway-concours in Eindhoven, het Eduard Flipse-concours in Rotterdam en het Internationale Paula Lindberg-Salomon Wettbewerb in Berlijn.

De jury van de prestigieuze Wigmore Hall International Song Competition in Londen, met onder meer: Peter Schreier, Dame Margareth Price, Elisabeth Söderström, Rudolf Jansen en Graham Johnson, kende hem in 1997 unaniem de Prijs voor de beste liedbegeleiding toe.

Behalve als solist is Roger Braun een veelgevraagd liedbegeleider en kamermusicus en werkte hij in concerten en masterclasses met o.a. Elly Ameling, Brigitte Fassbaender, Sarah Walker, Marijana Mijanovic, Thomas Hampson, Robert Holl, Josef Protschka, Adrian Thompson, Maarten Koningsberger, het Vogler kwartet en het Atrium Kwartet.

Concerten voerden hem afgelopen jaren door Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Kroatie, Engeland en Rusland.

Roger Braun was officiële begeleider van verschillende internationale zangconcoursen waaronder het fameuze Internationaler ARD Musikwettbewerb in München en het Internationaler Gesangswettbewerb Köln. Hij geeft masterclasses liedinterpretatie voor zang-pianoduos in binnen- en buitenland en is regelmatig te gast op internationale muziekfestivals zoals het Orlandofestival, de Bayreuther Festspiele en de Herbstliche Musiktage Bad Urach.

Roger Braun is docent aan de Musikhochschule Köln.

ConcertenVvhL - KVK-nr. 40445139