Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Roland Aalbers

Pianist Roland Aalbers begon zijn studie bij Arthur Hartong aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Na zijn diploma Docerend Musicus behaalde hij achtereenvolgend het diploma Uitvoerend Musicus en de Aantekening Kamermuziek bij Jacques Hendriks, beide cum laude. Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij Detlef Kraus, Rian de Waal en in Duitsland bij Wolfgang Manz.


Roland Aalbers gaf solorecitals en trad op met orkest met werken van Chopin en Mozart. Hij heeft inmiddels een ruime ervaring met verschillende kamermuziekensembles. Hij werkte samen met cellist Gé Bartman en met tenor Frank Fritschy waarmee hij optrad in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.


Met diverse koren treedt hij zowel in orkestverband als solistisch op in werken van Carl Orff (Carmina Burana), Benjamin Britten (St. Nicolas Cantate) en Gioacchino Rossini (Petite Messe Solennelle). Sinds 2005 begeleidt hij het Koor Voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek o.l.v. Antoine Oomen. Er werden sindsdien een aantal cd- en dvd-opnamen gemaakt.


Daarnaast is hij als correpetitor (docent pianobegeleiding) verbonden aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem.

VvhL - KVK-nr. 40445139