Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Tomasz Pawłowski

Tomasz Pawłowski sloot zijn pianostudie bij Alicja Paleta-Bugaj aan het Frédéric Chopin Conservatorium in Warschau, met extra opleidingen voor pianospel in de kamermuziek en de liedkunst, in 2007 cum laude af.

Hij ontving studiebeurzen van overheden in Polen en Japan, volgde mastercourses bij tal van gerenommeerde musici in binnen- en buitenland (onder wie Hartmut Höll), en behaalde meerdere belangrijke prijzen, zoals de 1ste prijs en de Gouden medaille op het Internationale Piano Concours in Oranienburg (Duitsland) in 2005 en de 1ste prijs in de liedduo-categorie van het Giosuè Carducci Concours in Madesimo (Italië) met sopraan Ewa Leszczyńska in 2012. Met bariton Artur Rożek bereikte hij in 2016 de finale van het Internationale Vocalisten Concours te ‘s-Hertogenbosch.

Tomasz geeft pianorecitals in Polen en omringende landen en treedt op met diverse grote Poolse orkesten. Hij gaf concerten in Portugal, Frankrijk en Japan, en in 2015 enkele Chopin recitals op de EXPO te Milaan. Voor kamermuziek en de liedkunst heeft hij een specifieke voorliefde. Zo maakt hij deel uit van het National Forum of Music Ensemble, en werkt hij met violist Ryszard Groblewski en met de altviolisten Christian Danowicz en Agnieszka Marucha. Met de laatste nam hij in 2012 werken op van Hans Huber en in 2016 van Ryszard Siedlecki. Hij werkt ook graag met de Argentijnse bandoneonist/componist Marcelo Nisinman.

Zijn liefde voor de liedkunst bracht hem tot optredens met mezzosopraan Urszula Krygiet en met sopraan Joanna Freszel, gelauwerd voor haar vertolkingen van werk uit de 20ste en 21ste eeuw.
Met bariton Artur Rożek werd Tomasz na de auditie van oktober 2017 toegelaten tot het solistenbestand van de Vrienden van het Lied.

Concerten

Tomasz Pawłowski

Website
www.tomaszpawlowski.com

VvhL - KVK-nr. 40445139