Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Victoria Dmitrieva

Victoria Dmitrieva begon al jong met studies piano en fluit aan de Muziekschool te Pskov (Rusland). In 2000 studeerde ze af bij pianiste Nadezhda Eismont aan het Conservatorium Rimski-Korsakow in St. Petersburg. Haar verdere opleiding volgde ze in Nederland.

Victoria behaalde haar bachelor (2004) aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en haar master in 2007 bij Paul Komen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, en in 2008 aan hetzelfde conservatorium haar bachelor fortepiano bij Bart van Oort.

Sindsdien legt ze zich toe op kamermuziek en liedrepertoire. Zo maakt ze deel uit van het Olivier Greif Ensemble, waarvan haar pianotrio met Anne-Elise Thouvenin (cello) en Jesús Jimenez (viool) de kern is, en speelt ze met dezelfde celliste als het Antares Duo. Met sopraan Varvara Tishina vormt ze het ViVa duo.

Victoria is werkzaam als repetitor bij het Prins Claus Conservatorium (opleiding klassieke zang) en wordt regelmatig gevraagd als pianist/coach bij masterclasses van Margreet Honing, Miranda van Kralingen, Marion van den Akker, Johannette Zomer, Hanneke de Wit, Marcel Reijans, Amand Hekkers en Marcel Boone.

Met sopraan Varvara Tishina trad ze in oktober 2017 toe tot het solistenbestand van de vereniging.

Concerten

Zeeland

Zondag 7 juni 2020, 15.00 uur
Varvara Tishina (sopraan) en Victoria Dmitrieva (piano)
‘Poëzie op reis’: West-Europese gedichten getoonzet door Russische romantische componisten
Locatie: Boerderijgalerie De Osseberg Singelweg 11, 4364 LA Grijpskerke
Aanmelden: bij contactpersoon mw Nieuwenhuize via (0118) 625284 of info@deosseberg.nl

Victoria Dmitrieva

VvhL - KVK-nr. 40445139