Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Wijnand van Klaveren

Wijnand van Klaveren voltooide 1e en 2e fase piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam: piano met onderscheiding voor originaliteit in de breedste zin bij Willem Brons, orgel bij Pieter van Dijk. Hij won het Bilderberg Improvisatie Concours rond Louis van Dijk (1999) en een prijs op het Nationaal Orgel Improvisatie Concours (2000). Met saxofonist Ties Mellema won hij de 2e prijs het Wolfgang Jacobi Wettbewerb für Kammermusik der Moderne (2002) en de Vriendenkrans van het Concertgebouw (2004).

 

Hij componeerde en arrangeerde voor Amsterdam Sinfonietta (o.a. Russisch liederen programma), het Prinsengrachtconcert (o.a. voor Thomas Hampson), Leo van Doeselaar, Jasperina de Jong/Louis van Dijk, Julius Drake, Christianne Stotijn, Arno Bornkamp, Ivo Janssen, het Amstel- en Aurelia saxofoonkwartet en Frommermann. Zijn Trois Pièces de Fantaisie sur un thème de Berlioz voor altsaxofoon en piano zijn uitgegeven bij uitgeverij Henry Lemoine te Parijs. 

 

Hij speelt regelmatig met Jan-Willem Schaafsma (tenor), Charlotte Stoppelenburg (altmezzo), en het Nieuw Amsterdams Kinderkoor o.l.v. Caro Kindt. Wijnand van Klaveren begeleidde de Kinderkoor Academie Nederland tijdens het Koninginnedagconcert van 2008 in Paleis Noordeinde dat integraal door de NPS is uitgezonden.

 

Zijn meest recente werk omvat arrangementen voor Wende Snijders en Amsterdam Sinfonietta, Kerkmuziek in opdracht van de IKON op tekst van Sytze de Vries, een Suite voor het Zeister Philharmonisch Orkest, en werken voor Marjolein Koning, hobo en Peter Ouwerkerk, orgel. Hij koestert een speciale liefde voor het werk van de Engelse componisten William Byrd, Herbert Howells, Gerald Finzi, Frank Bridge, Roger Quilter en William Walton.


Concerten


Wijnand van Klaveren<br/>(foto: Marco Borggreve)

 


Artikel
» interview in de Liedvriend, 2010, nr. 2


Solist bij de vereniging
Sinds 2009 op de solistenlijst


Persfoto
» Wijnand van Klaveren


Website
www.wijnandvanklaveren.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139