Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Willem Mook

Willem Mook begon zijn studie hoofdvak luit aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Toyohiko Satoh en vervolgde deze studie bij Anthony Bailes aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij in 1983 zijn einddiploma behaalde. In hetzelfde jaar werd de Nederlandse Luitvereniging opgericht. Verdere training ontving hij onder meer bij Eugen Dombois, Paul O’Dette en Hopkinson Smith.

Naast zijn werk als luitdocent en uitvoerend musicus studeerde hij muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht, waar hij in 1994 afstudeerde op arrangementen voor luit van muziek van Josquin des Prez. Sindsdien is hij een enthousiast onderzoeker van bronnen en hun uitvoeringspraktijk uit de periode 1450-1650.

Ondertussen bouwde hij als luitist podiumervaring op als solist, als begeleider van zangers en als ensemble-musicus met optredens in vele Europese landen, in Marokko en Zimbabwe, en voor radio en tv. Zijn cd Proba me Deus met muziek van Constantijn Huygens en de dubbel-cd Resveillez vous met luitmuziek en psalmen van Nicolas Vallet zijn internationaal met veel bijval ontvangen.

Sinds 2019 is Willem Mook de luitist van het Huygens Duo, opgericht door mezzosopraan Leonore van Sloten.

VvhL - KVK-nr. 40445139