Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Alexandra d'Espinoza

De mezzosopraan Alexandra d'Espinoza studeerde aan het Nationale Conservatorium te Buenos Aires, Argentinië en de Catholic University of America (Benjamin T. Rome School of Music, Latin American Center of Graduate Studies in Music) in Washington D.C., V.S., en sloot haar studie af aan het aan de Opera‑academie van het Colon Theater ook in Buenos Aires. In Nederland volgde zij postgraduele studies in Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met specialisatie in Pedagogie.

Alexandra d'Espinoza nam deel aan cursussen en masterclasses en won verschillende prijzen in Argentinië, Zuid-Amerika en Nederland. Zij heeft als soliste opgetreden in opera's, oratoria en kamermu­ziekrecitals in Argentinië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland. Ook als docent is zij in deze landen voor verschillende instituten werkzaam geweest. Tijdens haar studie in de VS, waar zij een Master Degree voor La­tijns‑Amerikaanse Muziek heeft behaald, heeft zij zich gespecialiseerd in het Spaans‑Amerikaanse kamerrepertoire. Regelmatig nam zij deel aan de concerten van de Argentijnse Componisten Associatie waar zij van vele nieuwe composities de première zong.

Programma

European Exchange

Dit programma bestaat uit liederen van Europese componisten, die niet in de moedertaal van de componist zijn gecomponeerd.  De redenen zijn verschillend: (tijdelijke) emigratie, mode, bewerkingen van populaire liederen of gewoon voor eigen plezier. U hoort liederen van o.a. Haydn, Beethoven, Tsjaikovski, Liszt, Ravel en Ton de Leeuw. Alexandra d'Espinoza wordt begeleid door Jeroen Liedorp.

ConcertenVvhL - KVK-nr. 40445139