Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Artur Rożek

Artur Rożek rondde zijn zangstudie aan het Frédéric Chopin Conservatorium in Warschau cum laude af bij Jerzy Knetig. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Udo Reinemann, Christianne Stotijn e.a. (2015) en aan de Operastudio Vlaanderen in Gent (2017).

Poolse en internationale studiebeurzen stelden Artur in staat deel te nemen aan belangrijke competities en masterclasses te volgen bij tal van grootheden op het gebied van de liedkunst, onder anderen bij Jard van Nes en David Selig in Amsterdam (2011), bij dezelfde musici en Christa Ludwig in Den Haag (2014) en bij Robert Holl op het Festival Vocallis in Vaals (2015). Op concoursen in Polen, Oostenrijk en Finland won hij diverse prestigieuze prijzen, en met pianist Tomasz Pawłowski bereikte hij in 2016 de finale van het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch.

De bariton vertolkte rollen in diverse opera’s (van opera buffo tot Britten) in Polen en daarbuiten. In 2016 maakte hij in Capriccio van Richard Strauss zijn debuut in De Munt in Brussel, alwaar hij in 2017 de titelrol vertolkte in Telemanns Orpheus, een productie die ook te horen was in Gent, Antwerpen, Hasselt en het BOZAR te Brussel.

Artur zingt solopartijen in een scala aan oratoria, en ook de liedkunst brengt hem met diverse pianisten op podia in binnen- en buitenland. Eind 2017 verscheen zijn debuut-CD Auf dem Wasser… bij het Poolse label Acte Préalable, waarop hij met pianiste Anna Mikolon liederen van Schubert, Pfitzner, Mahler en Richard Strauss vertolkt. Na de auditie van oktober 2017 trad het duo Artur Rożek & Tomasz Pawlowski toe tot het solistenbestand van de Vrienden van het Lied.

Programma

Mens & Natuur

Dit programma opent met Histoires naturelles van Maurice Ravel en vervolgt met Chansons gaillardes van Francis Poulenc. Daarna komen diverse liederen aan bod van Hugo Wolf en Gustav Mahler. Hierbij ligt de nadruk op teksten van Eichendorff en op nachtliederen.

Dans la forêt

In dit recital brengen Artur Rożek & Tomasz Pawlowski de Douze Mélodies op. 22 van Paderewski op gedichten van Catulle Mendès. Na de pauze voeren zij de Histoires naturelles van Maurice Ravel uit en enkele liederen van Henri Duparc.

Sehnsucht

Dit concert is een hommage aan het vaderland van dit duo. Voor de pauze laten zij liederen horen van Szymanowski, Lutoslawski en Malecki en na de pauze de Douze Mélodies op. 22 van Paderewski op gedichten van Catulle Mendès.

Concerten

Nijmegen

Zondag 29 september 2019, 15.00 uur
Artur Rożek (bariton) en Tomasz Pawlowski (piano)
‘Dans la forêt’ met liederen van Paderewski en Poulenc
Locatie: t.h.v. mw Hoksbergen, Heidezoom 4, 6581 VB Malden
Aanmelden: bij contactpersonen mw Keijser via (024) 3233803 of k.keijser1945@kpnmail.nl, of hr Stekhoven via (0487) 532151 of h.stekhoven@kpnmail.nl

Arthur Rożek

VvhL - KVK-nr. 40445139