Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Bettina Smith

Bettina Smith was solist bij de Vrienden van het Lied tot 2019De Noorse Bettina Smith behaalde haar zangdiploma's met onderscheiding in Bergen en aan het Koninklijk Conservatorium, waar zij lessen volgde bij Wout Oosterkamp en Elly Ameling. De mezzosopraan was twee jaar verbonden aan de opera in Zürich en zong daarnaast bij andere grote operahuizen. als de Staatsoper Berlin.

De mezoosopraan soleerde in vele Europese concertzalen onder leidingen van gerenommeerde dirigenten. Zij was te gast op diverse festivals in Europa. Bettina Smith beschikt over een breed repertoire: van middeleeuws tot hedendaags, dat zij als soliste, als oratoriumzangeres en in kamermuziek ten gehore brengt.

Met de pianist Jan Willem Nelleke vormt zij een vast duo. Zij traden op in onder meer het Amsterdamse Concertgebouw, Oslo, Kopenhagen, Helsinki, Reykjavik en Baden bei Wien. Ook musiceert de zangeres met de pianist Einar Røttingen. 

Bettina Smith nam diverse cd's op en won verschillende prijzen. De zangeres is nu als docent verbonden aan de universiteit van Stavanger in Noorwegen.

VvhL - KVK-nr. 40445139