Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Claire Lees

Sopraan Claire Lees (1987) voltooide haar bachelorstudie aan het Birmingham Conservatoire en de masteropleiding en Opera Course aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen bij Yvonne Kenny.

Claire Lees trad al snel op in liedrecitals en als solist bij koorwerken en operaproducties in werken van Monteverdi en Bach via Mozart tot hedendaags repertoire. Ze zong ondermeer bij de Gilbert and Sullivan Opera Company en won in 2010 de prestigieuze Delius Prize. Ze volgde masterclasses bij o.a. Sarah Walker en Susan Bullock, deed mee aan diverse competities en was finalist bij The Maureen Lehane Vocal Award 2014 in de Wigmore Hall. In 2016 vertolkte Claire de rol van Pamina bij het kamer-operagezelschap Charles Court Opera voor Iford Arts. In 2018 voegde ze zich bij het Glyndebourne operagezelschap als understudy en koorlid voor verschillende opera's.

Sinds 2013 werkt Claire Lees samen met pianiste Lies Braakman en zij worden nu ook als duo gecoacht. Zij traden al diverse malen als liedduo op en behaalden de finale van het Internationale Studenten Lied Duo Concours 2015 in Enschede. Daarbij werden zij de winnaars van de Vrienden van het Lied-prijs. Na een succesvolle auditie in 2016 werd het duo toegelaten tot de solistenlijst.

Programma's

Apparitions

Dit programma is geheel gewijd aan het Franse lied. Voor de pauze klinken liederen van Fauré op teksten van Paul Verlaine, van Chausson de Sept Mélodies opus 2 en diens Chanson perpétuelle. Na de pauze brengen Claire Lees en Lies Braakman liederen van Debussy: Fêtes Galantes I en Ariettes Oubliées, beide op teksten van Verlaine met als afsluiting Apparition op een gedicht van Mallarmé.

British and American composers and poets

Het eerste programma van Claire Lees en Lies Braakman voor de Vrienden van het Lied is een warm pleidooi voor het 20e eeuwse Engelstalige lied. Zij openen hun recital met Four Songs opus 13 van Samuel Barber en laten daarna een grote selectie horen uit het interessante liedoeuvre van Rebecca Clarke. Na de pauze brengt dit duo de cycli On this Island van Britten en I Hate Music! van Bernstein. Zij sluiten af met Three Songs to poems by Edith Sitwell van William Walton.

Concerten

Utrechtse Heuvelrug

Zaterdag 16 november 2019, 20.15 uur
Claire Lees (sopraan) en Lies Braakman (piano)
‘Apparitions’, met werken van Chausson, Fauré en Debussy
Locatie: t.h.v. hr en mw Hoogstad, Parklaan 49, 3941 RD Doorn
Aanmelden: bij contactpersoon mw Vreeman via (030) 6930361 of (bij voorkeur) via liedvrienden.zou@gmail.com

Het Gooi

Zondag 17 november 2019, 15.00 uur
Claire Lees (sopraan) en Lies Braakman (piano)
‘Apparitions’, met werken van Chausson, Fauré en Debussy
Locatie: t.h.v. contactpersoon hr Blom, Johannes Geradtsweg 85, 1222 PN Hilversum
Aanmelden: aldaar via 06 25528546 of vvhlgooi@gmail.com

Utrecht

Zondag 29 maart 2020, 11.00 uur
Claire Lees (sopraan) en Lies Braakman (piano)
‘British and American composers and poets‘, met werken van Barber, Rebecca Clarke, Britten, Bernstein en William Walton
Locatie: t.h.v. fam Tasseron, Odijkseweg 15, 3994 AR Houten
Aanmelden: bij contactpersoon hr Koch via (030) 2718142 of lek2@ziggo.nl


Claire Lees

 

Website
www.clairelees.co.uk

 

VvhL - KVK-nr. 40445139