Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Claudia Patacca

De sopraan Claudia Patacca studeerde cum laude af aan het conservatorium in Enschede, won de Tubantia Prijs, waarna ze verder studeerde aan het Internationaal Opera Centrum Amsterdam. Uitnodigingen volgde onder meer bij De Nederlandse Opera, Nationale Reisopera, Opera Zuid, ZaterdagMatinee en diverse internationale operahuizen.

Claudia Patacca heeft een bloeiende concertpraktijk opgebouwd en trad op met bijna alle Nederlandse beroepsorkesten. Daarnaast gaf ze met veel succes concerten in Japan, talrijke Europese steden en de Verenigde Staten.

Geregeld is Claudia Patacca te gast bij het Valerius Ensemble waarmee ze kamermuziek vertolkt in uiteenlopende stijlen. Ze werkt met pianisten als Jeroen Sarphati, Marien van Nieukerken en Nick Ross. Vooral de Mignonliederen van Wolf, liederen van Rachmaninov en de Vier letzte Lieder van Strauss staan hoog op haar programma. Het Schönberg Ensemble nodigde haar uit om de liederencyclus Des Todes Tod van Hindemith uit te voeren in onder meer het Concertgebouw Amsterdam. Met leden van het Concertgebouworkest vertolkte ze liederen van Schubert en Diepenbrock. De Nieuwe Philharmonie Utrecht nodigde Claudia Patacca in 2011 uit om Shostakovitsj 14e Symfonie te vertolken, een symfonie bestaande uit elf indringende liederen voor sopraan en bariton.

In 2011 is een cd met het integrale liedoeuvre (62 liederen) van Arthur Honegger verschenen bij Centaur Records. Samen met bariton Sinan Vural en pianist Nick Ross heeft dit project gestalte gekregen in Virginia, waar de recitals lovend werden ontvangen. De presentatie van deze unieke dubbel-cd vond plaats in april 2012 in de Arke Zaal van Muziekcentrum Enschede.

Claudia is naast haar drukke zangpraktijk verbonden als hoofdvakdocent klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium. Ze initieerde en regisseerde diverse ArtEZ operaproducties.

Programma's

Wo hast du all die Schönheit hergenommen

In dit programma zingt Claudia Patacca samen met pianist Marien van Nieukerken liederen van Alexander Zemlinsky, Fünf Liebeslieder op. 26 van Viktor Ullmann op teksten van Ricarda Huch, Five Shakespeare Songs op.23 van Roger Quilter en de Wesendoncklieder van Richard Wagner.

Petit Cours de morale: Mélodies et Chansons van Honegger

Dit programma is geheel gewijd aan de componist Arthur Honegger. U hoort een grote selectie uit zijn liedoeuvre met o.a. de cyclus Saluste du Bartas, Six Poèmes d’Apollinaire, Mimamaaquim, O temps suspends ton vol en Honegger’s filmmuziek. In dit recital zingt Claudia Patacca samen met Sinan Vural (bariton) en met Jean-Baptiste Milon aan de piano.

Concerten

 Website

www.patacca.nl
 

Duo met de pianist

Marien van Nieukerken

 

<<terug

 

VvhL - KVK-nr. 40445139