Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Daniël Hermán Mostert

Bariton Daniël Hermán Mostert (Cluj-Napoca (Roemenië), 1977) behaalde zijn propaedeuse Theologie in Roemenië, voltooide een studie muziektherapie in Enschede en studeerde vervolgens Klassieke Zang aan het ArtEZ Conservatorium. Hij volgde deze laatste studie bij Anne Haenen, Annette Kleine en Harry van Berne. In 2008 voltooide hij zijn bachelorstudie en in april 2010 zijn master-studie.

Masterclasses volgde hij bij David Wilson-Johnson, Meinard Kraak, Johannette Zomer, Tan Crone, Carolyn Watkinson en Barbara Schlick; regelmatig binnen de liedklas van Marien van Nieukerken.

Daniël is als ensemblezanger en als oratorium-, opera- en liedzanger actief. Samen met de Russische pianiste Sofia Vasheruk vormt hij een duo. Zij traden op tijdens het WDR-Musikfest in Münster en het Grachtenfestival in Amsterdam. In 2009 wonnen zij de Vrienden van het Lied-prijs tijdens het eerste International Student Lied Duo Competition in Enschede, waardoor beiden werden opgenomen in het solistenbestand van de vereniging.

Ook met andere pianisten, zoals Marien van Nieukerken en Rixt van der Kooij heeft Daniël liedrecitals gegeven. Sinds april 2010 is Daniël part-time verbonden aan het Groot Omroepkoor te Hilversum.

Daniël vertolkte o.a. de rol van Adonis in Venus and Adonis van John Blow; van Dr. Pangloss en Martin in een Nederlandse bewerking van Candide van Leonard Bernstein (in een RAP-productie van de Nationale Reisopera) en van Gil in Il segreto di Susanna, van Ermanno Wolf-Ferrari (zie video).

Programma

Samen met pianiste Sofia Vasheruk brengt bariton Daniël Hermán Mostert een programma met liederen van o.a. Schubert (Schwanengesang), Berg, Poulenc (Chansons gaillardes), Ravel, Quilter en Moessorgski.

Concerten

Eindhoven

Zondag 8 oktober 2017, 15.00 uur
Daniël Hermán Mostert (bariton) en Sofia Vasheruk (piano)
Duits- en Franstalige liederen van Schumann (Liederkreis Op. 24), Berg, Duparc en Ravel
Locatie: t.h.v. contactpersoon hr Heemskerk, Röntgenlaan 9, 5691 GK Son
Aanmelden: aldaar via (0499) 471639 of f.heemskerk368@upcmail.nl of mw Heemskerk via annelieke.heemskerk@kpnmail.nl

Nijmegen

Zondag 10 december 2017
Daniël Hermán Mostert (bariton) en Sofia Vasheruk (piano)
Dit concert wordt uitgesteld of er komt een vervangend duo. Nader bericht volgt.


Daniël Hermán Mostert


Solist bij de vereniging
Sinds 2009 op de solistenlijst


Artikel
» interview in de Liedvriend, 2011, nr. 1


Website

www.danielhermanmostert.com

VvhL - KVK-nr. 40445139