Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Elisa Roep

Na meerdere verre reizen en omzwervingen besloot sopraan Elisa Roep haar hart voor klassiek zang te volgen. Zij heeft een brede muzikale interesse. Als soliste wordt zij regelmatig gevraagd voor zowel oratorium, opera en lied, als voor kamermuziek en muziektheater, in binnen­ en buitenland. Naast bekende en minder bekende oude en klassieke werken zingt zij veel nieuwe composities.

Enkele hoogtepunten zijn, uiteraard, een tournee op Java en Sumatra met het ensemble To be Sung ​en door Rusland met het hedendaagse jazz-project The President of the Globe van Tobias Klein en Meinrad Kneer. Bij het O.T.-Theater & Opera uit Rotterdam zong zij in Le Vin Herbé van Frank Martin. Bij De Nationale Opera werkte zij mee aan het solistisch vrouwenensemble in Orest van Manfred Trojahn. Verder zong zij daar o.a. in het solistisch ensemble van de opera Wagner Dream van Jonathan Harvey en in Adam in Ballingschap van Rob Zuidam, beiden producties in het kader van het Holland Festival. Met Egon Kracht en The Troupe werkte zij mee aan zijn Judas Passion. Zij vertolkte hierin onder andere de Duivel. Ook was zij de mater in Kracht’s nieuwe Stabat Mater, Stabat Pater.

Elisa Roep is mede­oprichter van vrouwenkwartet Amadea en van trio To be Sung, samen met Eva van de Poll op cello en Fie Schouten op basklarinet: een samenstelling die menig componist tot nieuw werk heeft geïnspireerd. In de 15 jaar, dat zij momenteel als trio bestaan, hebben zij op vele internationale festivals opgetreden. Zo ook op het 50-­jarig jubileum van de Vrienden van het Lied in Rotterdam. Verder geeft zij met o.a. Kimball Huigens uiteenlopende recitals binnen het door haar zo geliefde lied­genre.

Elisa studeerde succesvol af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Charles van Tassel, waarna zij doorleerde bij Cora Canne Meijer. In 2001 was zij laureaat in de Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie, in 2002 in het Festival International d’Art Lyrique te Vivonne in Frankrijk.

Concerten

Elisa Roep

VvhL - KVK-nr. 40445139