Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Evelyn Ziegler

De Duitse sopraan Evelyn Ziegler behaalde al tijdens haar opleiding op de muziekschool bij Gabriele Hegemann prijzen in het zangconcours 'Jugend musiziert'. In 2011 heeft ze met de bachelor of music haar studie aan het ArtEZ conservatorium afgesloten waar ze sinds 2007 studeerde bij Annette Kleine. Ze volgde masterclasses bij onder andere Marien van Nieukerken, Johannette Zomer, Barbara Schlick, Barbara Hannigan en Edith Mathis.


Evelyn Ziegler is een gepassioneerde lied- en kamermuziekzangeres. Al tijdens haar opleiding op de muziekschool werd ze door Konzertgesellschaft Gevelsberg uitgenodigd om haar eerste liedrecital te geven. Ze was gast op het WDR Musikfest 2009 in Münster waar haar interpretatie van '6 Wasserlieder' van Mathieu Geelen live werd opgenomen en later door de WDR3 werd uitgezonden.


Naast haar passie voor het kunstlied ligt een belangrijk accent op de uitvoering van cantates en oratoriumwerken. Zo trad zo op als soliste in de Krönungsmesse van Mozart, en het Requiem van Fauré, het oratorio de Noël van Saint-Saëns als ook Paulus van Mendelssohn. Verder geeft ze concerten voor orgel en solosopraan met werken van Cornelius, Franck, Vierne, H. Andriessen en Wolf.


Verder is zij regelmatig als soliste te horen bij uitvoeringen van Bachcantates door het Gelders Bach Collegium te Apeldoorn. Maar ook het zingen in ensembleverband vormt voor Evelyn Ziegler een belangrijk onderdeel. Zo zingt ze vanaf seizoen 2010/2011 regelmatig bij Capella Isalana onder leiding van Klaas Stok alsook in projecten van het Nederlands Kamerkoor.

Concerten


VvhL - KVK-nr. 40445139