Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Florieke Beelen

Mezzosopraan Florieke Beelen (1987) sloot in mei 2011 haar bachelorstudie af bij Charlotte Margiono met een 10. Darna studeerde zij aan de Dutch National Opera Academy te Amsterdam en Den Haag, bij o.a. Charlotte Margiono, Peter Nilsson, Brian Masuda en Ira Siff. Ze volgde masterclasses bij onder meer Rudolf Jansen, Nelly Miricioiu, Doris Soffel, Dennis O’Neill, José van Dam en Dame Janet Baker.

Florieke is een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland zowel op oratoriumgebied als in opera's. Met het Residentieorkest o.l.v. Antony Hermus vertolkte zij de rol van Dorabella uit Cosi fan tutte (Mozart) in een regie van Lotte de Beer. Meerdere malen voerde Florieke Mahler’s beroemde liederencyclus Lieder eines fahrenden Gesellen uit.

Ook trad zij op met o.a. Charlotte Margiono en Jón Þorsteinsson in Schumann’s Spanisches Liederspiel. Onlangs verzorgde ze samen met pianiste Abigail Richards het voorprogramma van Charlotte Margiono en Peter Nilsson in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Naast o.a. Eva-Maria Westbroek, Henk Poort, Marco Bakker en Charlotte Margiono werd Florieke uitgenodigd door Ernst Daniël Smid om te zingen op het Christina Deutekom Gala. Dit vond plaats in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam met Holland Symfonia o.l.v. Ramon Tebar.

Florieke won prijzen bij het Internationaal Vocalisten Concours, het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. BIj het IVC in september 2014 won ze de Arleen Auger-prijs en als liedduo met Abigail Richards de Vrienden van het Lied-prijs. Daarnaast is Florieke afgestudeerd voor de bachelor Bedrijfseconomie en de master Marketing Management aan de Tilburg University.

Programma's

Programma I

Dit recital opent met Chansons de Bilitis van Debussy en vervolgt met een selectie uit de Mörike-Lieder van Wolf en een drietal liederen van Duparc. Na de pauze brengen Florieke Beelen en Abigail Richards de cycli A Charm of Lullabies van Britten en Lieder eines fahrenden Gesellen van Mahler. Het volledige programma leest u hier

Programma II

Florieke Beelen en Abigail Richards brengen voor de pauze liederen van Liszt, Wolf en Wagner (Wesendonck-lieder). Na de pauze kan het publiek genieten van de 6 Liederen opus 8 van Rachmaninoff en de 5 Liederen opus 37 van Sibelius. Het volledige programma leest u hier

und ein Kuss auf dein Herz…

Dit romantische concert wordt gebracht door Florieke Beelen (mezzosopraan), Hans Pieter Herman (bariton) en Maurice Lammerts van Bueren (piano).
Het programma bevat de integrale liedcyclus Myrten van Robert Schumann, afgewisseld met zijn meest geliefde duetten.

Concerten

Utrecht

Zondag 26 november 2017, 15.00 uur
Florieke Beelen (mezzosopraan) en Abigail Richards (piano)
Programma met liederen van Liszt, Wolf, Wagner (Wesendonck-lieder), Rachmaninoff en Sibelius
Locatie: ‘De Zeven Linden’, Lagenoord 71, 3552 AA Utrecht
Aanmelden: bij contactpersoon hr Koch via (030) 2718142 of lek2@ziggo.nl

Haarlem

Zondag 11 maart 2018, 12.30 uur
Florieke Beelen (mezzosopraan) en Abigail Richards (piano)
Programma met liederen van Liszt, Wolf, Wagner (Wesendonck-lieder), Rachmaninoff en Sibelius
Locatie: Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1, 2013 DA Haarlem
Bij dit samenwerkingsconcert met de sociëteit hebben VvhL-leden gratis toegang en bedraagt de entree voor niet-leden € 10,-
Aanmelden: bij contactpersoon hr Brockmeier via 023 529064 of guusbrockmeier@gmail.com

VvhL - KVK-nr. 40445139