Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Francine van der Heijden

Sopraan Francine van der Heijden woont en werkt in Nijmegen, waar zij in 2013 op de plek van het voormalige hotel Heeslust haar zangstudio Heeslust startte. Zij studeerde in Maastricht, Den Haag en Londen en volgde onder meer cursussen aan de Britten Pears School Aldeburgh en bij Opera Studio Nederland.

Francine van der Heijden werkte intensief samen met dirigent Ton Koopman, maar soleerde ook onder dirigenten als Jaap van Zweden (Orkest van het Oosten) Frans Brüggen (Radio Kamerorkest), John Nelson (Residentie Orkest) en Christian Zacharias (Nederlands Philarmonisch). Als La Musica (Monteverdi) daalde zij de trappen van het Concertgebouw af en opende zingend het 50-jarig jubileumconcert van het Nederlands Kamerorkest. Onder leiding van Jed Wentz werkte zij mee aan een serie opnames van Mozart-opera’s. Samen met Miranda van Kralingen en Christiane Oelze nam zij alle Mozart concertaria’s voor sopraan op in zeer korte tijd. Voor die avontuurlijke onderneming door European Symfonietta o.l.v. Ed Spanjaard, werd zij beloond met mooie recensies. Zo schreef recensent Eric Bos in Dagblad van het Noorden: “Wie zou niet met gloeiende wangen op haar kleedkamerdeur willen kloppen, Francine, zing voor mij!”

Francine maakt deel uit van het kamermuziek ensemble Van Swieten Society o.l.v. Bart van Oort en vormt al jarenlang een duo met pianiste Phyllis Ferwerda. Voor de vereniging Vrienden van het Lied verzorgden zij vele concerten, ook ter gelegenheid van het 40- en 50-jarig jubileum van de vereniging en tijdens de Mendelssohn Dag in TivoliVredenburg te Utrecht. Voor haar solo-cd met bekende en onbekende liederen van Felix Mendelssohn en zijn zusje Fanny ontving zij een prijs van de Zwitserse radio. Haar uitvoering en cd-opname van Felix Mendelssohns concert-aria Infelice, ah ritorna eta dell’oro voor Claves Records was een première n.a.v. de herontdekking van dit werk, eind jaren negentig, door prof. John Michael Cooper, Southwestern University (USA). In het najaar van 2017 verscheen haar cd Schubert, fern und nah, waarop Schuberts liederen in zowel authentieke als moderne uitvoeringen te horen zijn.

Programma's

Franz Schubert, grondlegger van ons liedrecital

Een greep uit de 600 liederen van de meester. Natuurlijk zijn vroege maar meest beroemde liederen als Gretchen am Spinnrade, Heidenröslein en Rastlose Liebe, maar ook minder bekende hoogstandjes als Die Sterne, Geheimes en Morgenlied.

Concerten


VvhL - KVK-nr. 40445139