Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Francine van der Heijden

Sopraan Francine van der Heijden studeerde in Maastricht, Den Haag en Londen en verwierf bekendheid en waardering door haar vertolking van de sopraansolo in Tebye Poyem van Rachmaninov en in delen van het Requiem van Mozart tijdens de uitvaartceremonie van ZKH Prins Claus in de Oude Kerk te Delft. Voor de vereniging Vrienden van het Lied geeft Francine al jarenlang concerten in samenwerking met pianiste Phyllis Ferwerda, ook ter gelegenheid van het 35- en 50-jarig jubileum van de vereniging.

De afgelopen jaren was zij regelmatig te gast bij een aantal gerenommeerde gezelschappen zoals de Residentie Bach Ensembles o.l.v. Jos Vermunt en de Van Swieten Society o.l.v. fortepianist Bart van Oort. Met zanger/regisseur Marc Pantus is zij in vele gedaanten en uitdossingen te zien in steeds nieuwe geënsceneerde producties van I Piccoli Olandesi.

Zij werkte veel samen met Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra and Choir. Haar solistische bijdragen tijdens het concert in de befaamde Tsjaikovskizaal van het conservatorium in Moskou en tijdens Koopmans jaarlijkse concertserie in de Périgord (Frankrijk) zijn belangrijke en dierbare momenten. Bij het Nederlands Kamerorkest opende zij de concertavond ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van het orkest door als La Musica zingend de trappen van het Concertgebouw af te dalen.

Zij maakte tal van opnamen waaronder een cd met alle concertaria’s voor sopraan van W.A. Mozart, in samenwerking met Christiane Oelze en Miranda van Kralingen en onder leiding van dirigent Ed Spanjaard. Micha Hamel componeerde speciaal voor Francine van der Heijden Zwei Lieder en Gong (uitgevoerd met het Schönberg Ensemble) en droeg na uitvoering dit werk aan haar op. Componist Joost Kleppe droeg zijn Cora of the Electric Throat op aan Francine en Jetse Bremer de Drie liederen van Verleiding.

Francine van der Heijden is te horen in diverse concertprogramma's en recitals in het hele land; informatie hierover en over haar cd's vindt u op haar website.

Programma's

Franz Schubert, grondlegger van ons liedrecital

Een greep uit de 600 liederen van de meester. Natuurlijk zijn vroege maar meest beroemde liederen als Gretchen am Spinnrade, Heidenröslein en Rastlose Liebe, maar ook minder bekende hoogstandjes als Die Sterne, Geheimes en Morgenlied.

Zweedse Nachtegaal

Sprookjes, nachtegalen en de ontmoeting tussen Jenny Lind en Hans Christian Andersen vormen de inspiratie tot een avontuurlijk recital. Componisten als Robert Schumann, Mendelssohn en Lindblad droegen liederen op aan Jenny Lind en teksten van Andersen werden getoonzet. Voor dit concert hebben de musici zich ook laten inspireren door dagboekfragmenten van Andersen, Mendelssohn en Clara Schumann. Met dit programma willen zij de (klein-) kinderen van de Vrienden van het Lied op een speelse wijze kennis laten maken met het Lied. De aanbevolen leeftijd is 6+. Francine brengt dit programma samen met tenor Joost van der Linden, lid van het ensemble SongCircle. Lees meer informatie op de flyer

Feest

Een feestelijk programma met Cinq mélodies populaires Grecques van Ravel, de Liederkreis opus 39 van Robert Schumann en liederen van Gustav Mahler, Samuel Barber, Michael Torke en Reyer Zwart.


Concerten


VvhL - KVK-nr. 40445139