Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Francis van Broekhuizen

De sopraan Francis van Broekhuizen begon op haar vijftiende met zingen. Haar eerste privélessen volgde ze bij de Bulgaarse sopraan Dobrinka Yankova in Den Haag. Na een studie Maatschappelijk Werk volgde zij haar zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kevin Smith. In 2002 studeerde ze met onderscheiding af en daarna volgde ze een opleiding aan The New Dutch Opera Academy waar ze ook met onderscheiding afstudeerde.

 

Na halve finalist te zijn geweest bij het IVC in Den Bosch en prijswinnares bij het Deutekom Operaconcours is Francis van Broekhuizen sinds 2006 werkzaam geweest als soliste bij Opera Zuid, Opera Trionfo en Opera Spanga. Ze heeft gewerkt met dirigenten als Boudewijn Jansen, Johan van der Camp, Stefan Veselka, Jan Stulen, David Levi en Ed Spanjaard.

 

Sinds 2001 vormt Femke de Graaf een vast duo met sopraan Francis van Broekhuizen. Met een heel divers liedrepertoire geven zij als duo concerten door heel Nederland. Veel aandacht is er voor de programmatoelichtingen vanaf het podium. Samen volgden Francis van Broekhuizen en Femke de Graaf masterclasses bij onder anderen Roger Vignoles, Roger Braun, Kelvin Grout, Rudolf Jansen en Graham Johnson.

 

Ook geeft Francis van Broekhuizen samen met Gregor Bak concerten door heel Nederland waarbij lichte muziek gecombineerd wordt met klassiek repertoire.

 

Francis houdt zich naast het zingen ook bezig met lesgeven en masterclasses aan beginnende zangers en in die hoedanigheid heeft ze meegewerkt aan het tv-programma Knoop in je zakdoek waarbij ze een masterclass gaf aan de verstandelijk beperkte Pim Avondrood. Ook werkte ze mee aan een muziektheaterproject van stichting Papageno met veertig autistische jongeren.
Programma

Jubileumconcert: 10 jaar rond met Francis en Femke

Francis van Broekhuizen en Femke de Graaf vormden in 2010 al 10 jaar een duo. Hun jubileumprogramma bevat de tophits uit deze periode, gegroepeerd rond de thema's Nacht en Seizoenen. U hoort liederen van Wolf, Berlioz, Schubert, Fauré, Strauss, Brahms, Grieg en Rachmaninov.


Concerten


Francis van Broekhuizen

 

Persfoto
» Download hi-res
» Download hi-res (met Femke de Graaf)

 

Website
www.francisvanbroekhuizen.nl

 

Duo met de pianiste Femke de Graaf

 

VvhL - KVK-nr. 40445139