Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Hans Pieter Herman

Bariton Hans Pieter Herman begon zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer en behaalde daar zijn diploma Docerend Musicus Zang. Gehonoreerd door het Fonds voor de Podiumkunsten en het Prins Bernhard Fonds was hij in staat zijn studie voort te zetten aan Northwestern University in de VS waar hij zijn diploma Uitvoerend Musicus in Opera, met onderscheiding behaalde.

Een deel van zijn operarepertoire omvat La Bohème, The Mikado, Les Contes d'Hoffmann, Le Nozze di Figaro, Die Zauberflöte en Les mamelles de Tirésias. Op het concertpodium zong hij verschillende oratoria, werk van Gustav Mahler met het Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Hartmut Haenchen en vele, door de Nederlandse pers gelauwerde, liedrecitals.

Als freelancer is hij werkzaam bij het koor van de Nederlandse Opera en is tevens oprichter van Stichting Fidelio. Een stichting die informatie verschaft over gehoorbescherming en gehoorverlies aan musici in opleiding en financiële steun hoopt te kunnen bieden aan beroepsmusici die onverhoopt te maken krijgen met ernstig gehoorverlies.

Hij heeft onder o.a. gewerkt met Dame Joan Sutherland, Richard Bonynge, Galina Vishnevskaya, Christoph Eschenbach, Christoph von Dohnányi, James Levine, Peter Schreier, Roger Vignoles, Daniël Wayenberg en Benjamin Luxon.
Voor zijn liedrecitals werkt hij samen met Maurice Lammerts van Bueren en Peter Nilsson.

Programma's

und ein Kuss auf dein Herz…

Dit romantische concert wordt gebracht door Florieke Beelen (mezzosopraan), Hans Pieter Herman (bariton) en Maurice Lammerts van Bueren (piano).
Het programma bevat de integrale liedcyclus Myrten van Robert Schumann, afgewisseld met zijn meest geliefde duetten.

L'âme du Loup

Voor de pauze liederen van Hugo Wolf met selecties uit de Mörike-Lieder, uit het Italienisches Liederbuch en uit de Goethe-Lieder. Na de pauze Trois Mélodies van Debussy, de cyclus Poème d'avril van Massenet en een viertal chansons van Kosma. Aan dit programma werkt de pianist Peter Nilsson mee.

With love, from the icy North...

Scandinavische schoonheid en tragedie met liederen van Stenhammar, Sibelius, Kilpinen, Melartin, Rangström en Grieg met na de pauze de hartverscheurende cyclus The Andrée Expedition van Dominic Argento op teksten uit de dagboeken van de eerste, mislukte, expeditie naar de Noordpool. Maurice Lammerts van Bueren begeleidt dit recital.

Concerten

VvhL - KVK-nr. 40445139