Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Henriette Feith

Henriette Feith studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Cora Canne Meijer. Zij is solistisch vooral actief  in oratoria, barok en kamermuziek. Vooral dit laatste heeft haar passie; zij vormt al sinds haar studie een vast duo met de pianist Maurice Lammerts van Bueren, en samen geven zij met grote regelmaat liedrecitals, onder andere voor de Vrienden van het Lied.

 

In juni 2005 heeft zij met Maurice Lammerts van Bueren een cd opgenomen dat geheel gewijd is aan het Amerikaanse Lied, onder de titel Curiosity Killed.. Zij traden op in series van de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, het Frits Philips Muziekcentrum in Eindhoven, en de Vereeniging in Nijmegen. Tevens traden zij op in het Institut Néerlandais in Parijs. Als duo volgden zij lessen bij Rudolf Jansen en Graham Johnson. Henriette Feith werkt ook samen met de pianiste Carolien Drewes.

 

Henriette verleent veelvuldig haar medewerking aan oratorium, cantate, en passieconcerten door het hele land en zong op verschillende Europese barokfestivals. Haar affiniteit met oude muziek blijkt ook uit de recitals die zij geeft met luitiste/gitariste Regina Albanez alsook met luitist David van Ooijen.
Programma

Who needs the band...?

In dit recital brengt Henriëtte Feith samen met de pianist Maurice Lammerts van Bueren orkestliederen, die door de componist zelf gezet zijn voor zang en piano. Op het programma staan liederen van Canteloube, Ravel, Bernstein en Barber.


Metropolis

Liederen over wereldsteden: Parijs, Londen, New York, Buenos Aires, Amsterdam, Brussel, Wenen, Madrid, Rome. Componisten: Poulenc, Milhaud, Elgar, Rorem, Corigliano, Duparc, Bolcom, Argento, Piazzolla, Poldowski, Korngold. In dit programma wordt Henriette Feith begeleidt op piano door Maurice Lammerts van Bueren.
Concerten 

Website
» www.henriettefeith.nl

 

VvhL - KVK-nr. 40445139