Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Ingrid Kappelle

Ingrid Kappelle studeerde bij Mya Besselink aan het Maastrichts Conservato­rium. Zij behaalde daar, naast haar hoofdvak Piano, cum laude de diploma's Docerend en Uitvoerend Musicus Solozang, Opera en Solozang - Aantekening Kamermuziek. Zij was finalist en prijswinnaar van het Internationaal Vocalisten Concours 's-Hertogenbosch en het Christina Deutekom Concours. Ze volgde masterclasses en private coaching bij Birgit Nillson, Suzanne Danco, Galina Vishnevskaya en Jard van Nes.

 

Met de Messiaen-specialist Håkon Austbö werkt zij nu tien jaar met groot succes samen. Hun dubbel-cd met alle vocale werken van Olivier Messiaen is internationaal met groot succes ontvangen en stond in Frankrijk en Engeland lange tijd op de bestsellerlijsten.

 

Haar vaste begeleider is Jeroen Liedorp met wie zij sinds 2005 samenwerkt. Beide musici voelen zich partners in crime in het liedvak. In 2008 en 2009 traden ze op tijdens de serie Ventura in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ze werken in een breed vakgebied samen waaronder met vocaal ensemble Cappella Constancis. Binnenkort verschijnt een cd van het duo Kappelle en Liedorp met onder meer liederen van Schubert, Schumann en Wolf.


Programma's

Liederen over Mignon, Ellen, Suleika en Gretchen

In dit programma hoort u verschillende zettingen op de bekende gedichten over bovengenoemde literaire vrouwenfiguren. Aan bod komen liederen van Beethoven, Schubert, Glinka, Tsjaikovski, Mendelssohn, Schumann en Wolf.


Despite and Still

Dit recital laat verschillende kanten van de liefde zien: eenzaamheid en verlangen, maar ook verbondenheid en feest. U hoort van Schumann Frauenliebe und Leben, van Dvořák de zigeunerliederen en verder werken van Brahms, Granados en Menotti.


Concerten

VvhL - KVK-nr. 40445139