Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Jan-Willem Schaafsma

Jan-Willem Schaafsma studeerde bij Rita Dams, Barbara Pearson en Diane Forlano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daar nam hij deel aan masterclasses van o.a. Charlotte Margiono, Jill Feldman, Anthony Rolfe Johnson en Graham Clarke.

Na zijn studie zong hij Dr. Cajus in 'Falstaff' (Verdi), Lysander in 'A Midsummer Nights Dream' (Britten) en Belmonte uit 'Die Entführung aus dem Serail' (Mozart). In 2006 trad hij op in de NPS zaterdagmatinee 'Fanciulla del West' (Puccini) onder leiding van Edo de Waart. Met Opera Trionfo vertolkte hij de rol van Guglielmo in 'Viva la Mamma' (bewerking van Donizettis 'Le convenienze ed inconvenienze teatrali'). In 2007 toerde hij met de Nationale Reisopera-productie 'La Barca' (Banchieri) door heel Nederland. In het voorjaar van 2009 speelde hij de titelrol in de opera 'Phaëton' van Lully onder leiding van Pieter Dirksen. Daarnaast zingt hij regelmatig solistisch met orkesten en in oratoria.

Sinds 2006 maakt Jan-Willem ook deel uit van het ensemble Frommermann, dat furore maakte met een revival van het werk van de Comedian Harmonists en regelmatig nieuwe lichtvoetige producties op de planken zet. Daarnaast komen zijn kwaliteiten als operazanger ook buiten de operabühne tot uiting in Taralli, een mannenensemble van vier zangers en een pianist uit de VvhL-gelederen, dat in 2016 werd opgericht.

In 2009 trad Jan-Willem Schaafsma met pianist Wijnand van Klaveren toe tot het solistenbestand van de Vrienden van het Lied. Zij hadden met name werken van Britse componisten als Roger Quilter en Frank Bridge op het repertoire. Sinds 2016 vormt hij een liedduo met Phyllis Ferwerda.

Programma

Was weiss ich davon?

De titel verwijst naar het lied Nichts van Richard Strauss, maar dan met een uitroepteken… De focus van dit programma ligt op de Duitse en Franse Romantiek, met naast liederen van Strauss de cyclus Dichterliebe van Schumann en werken van Duparc. Een recital voor de liefhebbers van het hoofdthema Liefde (al dan niet dichterlijk), en ja, wie is dat niet?
Lees hier het volledige programma.

Concerten


Jan-Willem Schaafsma<br/>(foto: Marco Borggreve)


Artikel
» interview in de Liedvriend, 2010, nr. 2


Solist bij de vereniging
Sinds 2009 op de solistenlijst


Persfoto
» Persfoto (foto: Marco Borggreve)


Website
» Website van Jan-Willem Schaafsma


VvhL - KVK-nr. 40445139