Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Jan Willem Baljet

De bariton Jan Willem Baljet studeerde bij Udo Reinemann aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatoire Régionale de Metz, welke hij beide afsloot met de hoogste onderscheiding. Tevens volgde hij lessen aan het Mozarteum te Salzburg, o.a. bij Hartmut Höll en Mitsuko Shirai. Op dit moment wordt hij gecoacht door Margreet Honig.

Jan Willem was de afgelopen jaren regelmatig te zien op het operapodium, ondermeer in opera's van Mozart, Donizetti, Martinu, Humperdinck en Pergolesi.
Bij de Nederlandse Opera was hij betrokken bij werken van Tan Dun, Zimmermann, Messiaen en bij de veelgeprezen voorstelling van Billy Budd. Hij zingt regelmatig solopartijen in geestelijke werken van Bach, Fauré, Weill, Dvorak, Mozart en Stravinsky en is veelgevraagd solist bij concerten met o.a. Lieder eines fahrenden Gesellen en Kindertotenlieder van Mahler, The Bells en Frühlingskantate van Rachmaninov, en geeft regelmatig liedrecitals. Hij was te gast op het Gelders Festival waar hij o.l.v. Maurizio Kagel diens 24-XII-1931,verstümmelte Nachrichten für Bariton zong.

Jan Willem werkte met diverse orkesten en dirigenten in binnen- en buitenland. Hij maakt deel uit van de zingende herenformatie Frommermann, al jaren geprezen om hun uitzonderlijk muzikale kwaliteiten, volstrekt eigen stijl en aanstekelijke flair (NRC Handelsblad). Frommermann zingt o.a. muziek van de Comedian Harmonists, nostalgische nummers en tijdloze klassiekers.

Programma

An die ferne Geliebte

Samen met de pianist David Bollen brengt Jan Willem Baljet een programma, waarin het gaat het om de liefde op afstand. De liederen worden met brief- en dagboekfragmenten en anekdotes omlijst. Zo wordt een tipje opgelicht van de sluier van het liefdesleven van een paar van de grootste componisten uit de muziekgeschiedenis. Behalve de cyclus An die ferne Geliebte van Beethoven hoort u liederen van Schubert, Schumann en Brahms.

Concerten

VvhL - KVK-nr. 40445139