Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Leon van Liere

De tenor Leon van Liere studeerde klassiek zang bij Frans Huijts aan het Rotterdams Conservatorium, waarna hij zijn opleiding vervolgde bij Raymond Modesti. Momenteel wordt hij gecoacht door Brian Masuda en ontvangt hij lessen van Rudolf Piernay.

Als oratoriumzanger vertolkte hij soli in onder andere de Passies van Bach en werken van Händel, Haydn, Mozart, Verdi en Dvorak. Op het gebied van opera zong Leon diverse rollen in werken van onder andere Mozart, Puccini en Verdi. Hij was enkele malen te gast als solist bij de NTR Zaterdagmatinee en zal daar in 2019 weer zijn opwachting maken.

Tijdens zijn studie organiseerde hij samen met mezzosopraan Suzanne Verburg en pianist Jan-Willem Passchier concerten, waarin zij liederen en duetten van onder meer Purcell, Quilter, Schumann en Strauss zongen. Met de Koreaanse pianiste Lin Kwon verzorgde hij lunchconcerten en volgde hij masterclasses van Rudolf Piernay en Rudolf Jansen. In 2014 vertolkte hij liederen uit en over Rusland, begeleid door door Wijnand van Klaveren, die deze liederen ook arrangeerde. Sinds 2018 vormt hij een liedduo met pianiste Micha van Weers en in oktober van dat jaar is hij toegelaten als solist bij de vereniging Vrienden van het Lied.

Programma

Love’s Philosophy

De liefde is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Beethoven schreef de eerste liedcyclus over dit thema en plaveide daarmee de weg voor talloze liedcomponisten. In dit programma, gewijd aan de liefde, brengen Leon van Liere en Micha van Weers liederen ten gehore van Beethoven, Strauss, Quilter, Duparc en Respighi. Klik hier voor het volledige programma.

Concerten

Friesland

Zondag 7 juni 2020, 15.00 uur
Leon van Liere (tenor) en Micha van Weers (piano)
'Love’s Philosophy' met werken van Van Beethoven, Strauss, Quilter, Duparc en Respighi
Locatie: t.h.v. mw Wienholts en hr Dijkstra, Domela Nieuwenhuisweg 29, 9245 VB Nij Beets
Aanmelden: bij contactpersoon mw Couweleers via (058) 2991822 of yolandecouweleers@gmail.com

Alkmaar

Zondag 21 juni 2020, 15.00 uur
Leon van Liere (tenor) en Micha van Weers (piano)
'Love’s Philosophy' met werken van Van Beethoven, Strauss, Quilter, Duparc en Respighi
Locatie: t.h.v. mw Bakker, Duinweg 12 (hoek Landweg/Duinweg), 1861 GI Bergen
Aanmelden: bij contactpersoon mw Wouwenaar via (072) 5126036 of wouwenaar1@live.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139