Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Léonie Korff

Léonie Korff was solist bij de Vrienden van het Lied tot 2012Léonie Korff (geboren in Rotterdam) studeerde bij Jo Bollekamp en Ruud van der Meer aan het Rotterdams Conservatorium. Om zich verder te bekwamen, nam zij deel aan masterclasses van onder anderen Elly Ameling, Robert Holl, Meinard Kraak, Arleen Auger, Horst Günter en Sarah Walker. Momenteel wordt zij gecoacht door Meinard Kraak. Haar veelzijdigheid uit zich in een omvangrijk repertoire, van barok tot en met muziek uit de 20e eeuw.

 

Als veelgevraagd soliste zong zij onder andere alle Passionen, Hohe Messe en vele cantates van J.S. Bach; Messiah en Theodora van Händel; Petite Messe Solennelle en Stabat Mater van Rossini; Elias van Mendelssohn; Requiem en diverse missen van Mozart; Stabat Mater van Dvorak; Requiem van Verdi.

 

Als operazangeres vertolkte zij rollen in diverse opera's waaronder: Sorceres in Dido and Aeneas van Purcell; Marcellina in Le Nozze di Figaro van Mozart; Zelatrice in Suor Agelica van Puccini; Noye's Wife in Noye's Fludde van Britten; Lucia in Cavalleria Rusticana van Mascagni en zong zij Cuniza in Oberto van Verdi. Verder zong zij de Orfeo in concertante uitvoeringen van Glucks Orfeo ed Euridice.

 

Léonie Korff is zeer actief als liederenzangeres. Zij geeft regelmatig recitals en behoort tevens tot de vaste solisten van de vereniging Vrienden van het Lied. Zij zong diverse grote cycli zoals Les Nuits d'Été van Berlioz; Kindertotenlieder van Mahler; Liederen en Dansen van de Dood van Moessorgski en Opus 13 van Zemlinsky. Verder werkt zij regelmatig mee aan producties van De Nederlandse Opera, het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor.


Solist bij de vereniging tot 2012.

VvhL - KVK-nr. 40445139