Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Marcel Beekman

Marcel Beekman heeft zich in 2013 wegens zijn vele verplichtingen op grote, intermnationale podia terug moeten trekken als solist voor de Vrienden van het Lied
De tenor Marcel Beekman zingt zowel het barokke en klassieke, als het hedendaagse concert- en operarepertoire. Hij trad op met de Berliner Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw, Les Arts Florissants, de orkesten van de omroep en het ASKO|Schönberg, onder dirigenten als Sir Simon Rattle, William Christie, Reinbert de Leeuw, Iván Fischer, John Adams en Frans Bruggen.


Hoewel bekend om zijn affiniteit met de barok, bracht Marcel veel nieuw werk in première van componisten zoals Calliope Tsoupaki (Lucas Passie, Holland Festival 2008 / Greek Love Songs, Holland Festival 2010), Elmer Schönberger, Roderik de Man, Maarten Altena en Martijn Padding en was te gast op internationale concertpodia en festivals en produceert tevens eigen hedendaagse kamermuziekprogrammas. Een aanzienlijke reeks cd-opnamen getuigt van zijn veelzijdigheid.


Onder zijn operarepertoire vallen rollen als Berenice (LIpermestra), Valère/Damon (Les Indes galantes), Arthur Rimbaud (Een seizoen in de hel), Arnalta (LIncoronazione di Poppea), Voedster (in Granida van P.C. Hooft), Casella (in La Commedia van Louis Andriessen) en Zamar (in Legende van Peter-Jan Wagemans). Marcel Beekman zong bij De Nederlandse Opera, Theater an der Wien, Bregenzer Festspiele, Salzburger Osterfestspiele en het Saito Kinen Festival Japan.


VvhL - KVK-nr. 40445139