Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Margo van Laack

Margo van Laack studeerde solozang aan het Brabants en Utrechts Conservatorium bij Bernard Kruysen, Udo Reineman en Erna Spoorenberg. Zij volgde masterclasses van o.a. Elly Ameling, Walter Berry en Rudolf Janssen. Zij is een ervaren concert-, oratorium- en liedzangeres. Een veelzijdig vertolkster van de Nederlandse zanggeneratie.

Op het I.V.C. Den Bosch 1991 behoorde zij tot de laureaten en werd haar de Prijs Nederlandse Muziek toegekend. Daarop volgden vele uitnodigingen voor concerten en festivals in binnen- en buitenland. Tevens maakte zij opnames voor de Nederlandse Radio en de West Deutsche Rundfunk. Margo is 25 jaar vast verbonden geweest als sopraan in het Groot Omroepkoor; waar zij ook regelmatig soli heeft vertolkt.

Sinds juni 2016 is Margo afgestudeerd als Mindful Coach. Momenteel is zij werkzaam als zangdocent, stemcoach en mindful coach. Zij geeft oa mindfulnesstrainingen aan leden van het Groot Omroepkoor en Radio Filharmonisch Orkest. Zij heeft een eigen methode ontwikkeld met Mindfulness voor Musici.

Op cd’s is Margo te beluisteren met liederen van Krenek en Müller. Samen met haar vaste begeleider, gitarist Frenk Casteleyn heeft zij in 2001 de cd 'Quiet Songs' uitgebracht met liederen van Duarte, Britten en Vaughan Williams.

Op uitnodiging van de Herman Schey Stichting, hebben Margo en Frenk in februari 2009 een bijzonder liedrecital ten gehore gebracht in het Rijksmuseum van Amsterdam, onder de titel 'Dier-en Liefde'.

Margo is een talentvolle (mezzo)sopraan met een grote voorliefde voor de liedkunst. Zij zingt inmiddels zo’n 35 jaar bij de Vrienden van het Lied. Haar liedrepertoire is breed en veelzijdig, waardoor zij muzikaal gevarieerde programma’s kan aanbieden. Margo legt door middel van levendige korte inleidingen op de liederen een gastvrije verbinding tussen zichzelf, de muziek en het publiek.

Programma's

Quiet Songs

Een zang gitaarrecital gebaseerd op de cd 'Quiet Songs'. Voor de pauze passeren Rubbra, Britten, Duarte en Vaughan Williams de revue. Na de pauze staan ofwel Duitse Romantische Componisten of Spaanse Componisten centraal. 

Dier -en Liefde

Het succesvolle Rijksmuseumrecital 'Dier -en Liefde' bij u thuis. Liederen van o.a. Ireland, Andriessen, Schubert, Seiber, Faure en Vaughan Williams. Afgewisseld met prachtige gitaarsoli. Het volledige programma leest u hier

Rondom 1900

Zang-pianorecital met muzikale portretten van bijvoorbeeld Pijper, Debussy, Wolf, Krenek, Warlock of Pizetti. Componisten die 'Rondom 1900' hun stempel hebben gezet op de muziekwereld. 

Gevleugelde Woorden

Hetzelfde gedicht inspireerde vele componisten tot het schrijven van de prachtigste liederen. Quilter en Warlock brachten dezelfde woorden van Shakespeare tot leven. Schubert en Wolf deden dat met Goethe; Fauré, Debussy en Duparc met Verlaine...

Concerten


VvhL - KVK-nr. 40445139