Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Martijn Sanders

Bariton Martijn Sanders studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Yana Diemer en aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Ook volgde hij lessen bij onder meer Thomas Hampson en David Wilson-Johnson en was hij lid van operastudio Nederland. Hij heeft diverse operarollen gezongen op internationale festivals. Ook als liedzanger en concertsolist heeft Martijn Sanders een grote reputatie opgebouwd en is hij te horen op de belangrijke podia in binnen- en buitenland. Met het Radiofilharmonisch Orkest onder leiding van Alexander Liebreich zong hij de Don Quichotteliederen van Ravel en Ibert. Met het Limburgs Symfonie Orkest werkte hij samen in Mahlers Lieder eines Fahrenden Gesellen. Onlangs debuteerde Martijn Sanders in Munchen als Vitellius in Herodiade (Massenet) naast onder meer Agnes Baltsa. Tot zijn laatste operaengagementen behoren Schrekers Die Gezeichneten bij De Nederlandse Opera, Le Nozze di Figaro (Figaro) in Tokio en The rape of Lucretia (Junius) bij de Bangkokopera en Hanoi Operahouse.

 

Programma

Songs my (great)grandparents taught me

In dit programma brengt Martijn Sanders samen met pianiste Femke de Graaf een hommage aan de componisten en zangers uit de jeugd van de (over)grootouders van Martijn. Het recital opent met liederen van Brahms en Strauss, waarna vier voorbeelden volgen van Nederlandse liedkunst. Na de pauze klinken liederen van Quilter, opera-achtige melodieën van Gastaldon en Tosti, een schlager van Richard Tauber en een uitsmijter van Gershwin. Lees hier het volledige programma.

Van romantiek tot Jugendstil

Samen met de pianist Ernst Munneke brengt Martijn Sanders een programma met liederen van onder anderen Carl Loewe, Richard Strauss, Franz Schreker en Anna Cramer.

Concerten


Martijn Sanders

Website

www.martijnsanders.com

 

<<terug

VvhL - KVK-nr. 40445139