Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Matthijs Mesdag

Matthijs Mesdag is een veelzijdig zanger met een oratorium- en operacarrière die hem bracht naar Duitsland, België, Frankrijk, Finland, Engeland en Japan. Na zijn afstuderen aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Margreet Honig vervolgde hij zijn opleiding aan de Britten Pears School for advanced musical studies in Aldeburgh (Groot-Brittannië), bij Diane Forlano, Sarah Walker en Anthony Rolfe Johnson. Daarna werd hij gecoacht door David Pittman Jennings te Parijs.

In het oratoriumvak heeft hij inmiddels ruimschoots zijn sporen verdiend. Hij zong reeds alle grote Bach-werken en vele Cantates, maar ook werken als de Elias en Paulus van Mendelssohn, A child of our time van Tippet of de Polni Mse van Martinu.

Tot de operarollen die hij uitvoerde behoren diverse wereld- of Nederlandse premières zoals in Een Job van onze tijd van Wim de Ruiter, Un re in ascolto van Luciano Berio, Semiramis van André Cardinal Destouches en Die Fahrradstandoper van Gustavo Trujillo. Ook zong hij de rol van Parmenione in Loccasione fa il ladro van Rossini. Hij maakte deel uit van operaensembles in de opera Tea van Tan Dun in zowel Tokyo als bij de De Nederlandse Opera, in Die Soldaten van Bernd Aloïs Zimmerman en in Raaff van Robin de Raaff, beide eveneens bij De Nederlandse Opera.

Met het ensemble Music For A While in Engeland o.l.v. Margaret Faultless, vertolkte hij in Wiltshire (Groot-Brittannië) de rol van Aeneas in Dido and Aeneas van Purcell. Ook trad hij op met Il teatro musicale Amsterdam o.l.v. Frédérique Chauvet en Ensemble 88 o.l.v. René Gullikers.

Sinds de oprichting in 1992 maakt hij als ensemblezanger en solist deel uit van het Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman. Met dit ensemble is hij op cd te beluisteren als bassolist in Mozarts Krönungsmesse en Vesperae solennes de confessore.

Sinds 1994 verzorgt hij liederenrecitals voor de Vrienden van het Lied in samenwerking met de pianist Vaughan Schlepp.

Programma's

Rondom Goethe’s Faust

Dit programma bevat voornamelijk liederen van Schubert en Beethoven, waaronder de cylus An die ferne Geliebte. Hierbij wordt de context gegeven van de Faust van Goethe, met soms vrije associaties naar andere teksten en liederen.

Schubert: Die schöne Müllerin

Die schöne Müllerin is een liederencyclus (opus 25, D 795, 1823) van Franz Schubert. De cyclus bestaat uit twintig getoonzette gedichten van Wilhelm Müller.

Schubert: Winterreise

Vaughan Schlepp, de vaste begeleider van Matthijs Mesdag, voert deze cyclus graag uit op een historische piano, al is een moderne vleugel natuurlijk ook uitstekend.

Concerten
Website
» www.matthijsmesdag.nl


 

<<terug

 

 

VvhL - KVK-nr. 40445139