Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Sonja van Lier

Sonja van Lier was solist bij de Vrienden van het Lied tot 2012De sopraan Sonja van Lier volgde haar opleiding aan het Utrechts Conservatorium en behaalde daar haar solistendiploma. Zij studeerde liedrepertoire bij Elly Ameling, Robert Holl en de pianist Thom Bollen, met wie zij jarenlang een duo vormde. Ze begon haar carrière in de musical in het buitenland, waar ze onder andere in West Side Story zong.

 

Zij debuteerde als Ninetta in La Finta Semplice van Mozart bij Opera Forum, specialiseerde zich in kamermuziek en maakte diverse radioopnames. In 1995 zong zij tijdens een speciaal concert ter gelegenheid van de 50-jarige Bevrijding in Washington voor genodigden van het Witte Huis. Robert Holl nodigde haar uit voor de Schubertiade in Wenen en Rotterdam. Haar specialisatie is het Spaanse lied. Met het Radio Symfonieorkest nam zij Spaanse liederen op van Rodrigo, Montsalvatge en Villa Lobos en met het Radio Kamerorkest liederencycli van Dallapicola. Plaatopnamen van het Gloria van Poulenc en liederen van Nederlandse componisten.

 

In Amsterdam (Concertgebouw Kleine Zaal) Parijs, Geneve, Singapore, Kuala Lumpur en Jakarta gaf zij liedrecitals. In 2006 maakte Sonja van Lier voor de achtse maal een tournee door Indonesië waar zij in dit geval met haar begeleider Vaughan Schlepp op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade geconcerteerd heeft.

 

Sonja van Lier is daarnaast ook zangpedagoge; tot haar zangleerlingen behoorden o.a. Joke de Kruif, Marjolein Keunig en de sopraan Anitra Jellema. Met musicus Vaughan Schlepp vormt Sonja van Lier een geïnspireerd duo dat kleurrijke, vernieuwende (onder meer Spaanse) programma's brengt. 

 

Onlangs heeft zij de Kamermuziek Stichting Soestdijk opgericht om het kunstlied te promoten. 

Programma's

Pleasing pains met klavecimbel/luit*

Engelse, Italiaanse en Nederlandse liederen uit de vroege barok. Componisten: Huygens, Dowland, Purcell en Guilio en Francesca Caccini en Barbara Strozzi.
*Pleasing pains uit Ah, how sweet it is to love van Purcell naar een tekst van de dichter John Dryden.


'Sehnsucht' met fortepiano (piano)

Het verlangen naar het onbereikbare, het sprookjesachtige waarbij mystiek en relegie hand in hand gaan..o.a. Mignon en de Suleikaliederen van Schubert, Zelter en Fanny en Felix en Mendelssohn. 


'Der Lauf der Welt' met piano

Robert Schumann (opus 39) en Clara Schumann, Grieg (Sechs Lieder op.48), Tsjaikovski en Wagenaar


'Nana' met piano

Robert Schumann uit zijn Liederalbum für die Jugend, Alban Berg Jugendlieder (niet te verwarren met de Frühe Lieder), Pablo Escande (*1971) met drie nana's op teksten van G.F. Lorca en verder nana's van Carlos Guastavino, kinderliederen van Montsalvatge en een nana van Van Lier.


'Rond Felix en Fanny Mendelssohn en Clara en Robert Schumann en hun brieven' met piano


'Das Mädchen' met piano

Liederen van Schubert, Fanny en Felix Mendelssohn, Schumann en Grieg.


Romantisch Liederenconcert

Liederen op teksten van Eichendorff door Jan Brandts-Buys en Robert Schumann en na de pauze Russiche liederen van Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov.


ConcertenSonja van Lier


Solist bij de vereniging tot 2012.


Website
www.stichtingkamermuziek
soestdijk.nl

 

Begeleiders
Vaughan Schlepp, fortepiano, piano en klavecimbel
Kelvin Grout, piano
<<terug

 

VvhL - KVK-nr. 40445139