Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Sonja Volten

Sonja Volten heeft zich in het voorjaar van 2019 als zangeres teruggetrokken van het podiumNa het afronden van haar Master Internationale Betrekkingen ging de Nederlandse sopraan Sonja Volten door naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om zang te studeren bij Sasja Hunnego. Drie jaar later studeerde zij hier af met onderscheiding. Hierna maakte zij twee jaar deel uit van het ensemble van de Dutch National Opera Academy. Zij volgde masterclasses van onder andere Barbara Bonney, Gabriela Araya en Ernst Haefliger en werd uitgekozen voor de Académie de chant van het Festival d’Aix en Provence in 2006. In het seizoen 2010-2011 nam zij deel aan de operastudio van de Chapelle Musicale Reine Elisabeth in Brussel, in samenwerking met Theater de Munt en onder artistieke leiding van José van Dam.

Sonja Volten zong diverse operarollen en werkte hierbij onder andere met Kenneth Montgomery, Henrik Schaeffer and Richard Egarr. In 2012 maakte zij haar debuut bij de Opéra de Lyon in Parsifal. Naast haar opera-activiteiten heeft zij een grote passie voor lied en oratorium. In 2012 zong zij de concertaria Infelice van Mendelsohn met het Kansai Philharmonic in Osaka, Japan. In 2013 maakte zij een tournee door Spanje, Tunesie en Italië met het Sinfonia Varsovia onder leiding van Christopher Warren-Green, met onder andere de Mozart-mis in c op het programma.

In 2008 ontving zij samen met de pianiste Abigail Richards de vriendenprijs bij het Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw. Met deze prijs verdiepten zij zich verder in het lied met lessen bij Elly Ameling, Rudolf Jansen, Helmut Deutsch, Robert Holl, Edith Wiens, Wolfram Rieger, Rudolf Piernay en Julius Drake. Sinds het najaar van 2009 treden zij regelmatig op met liedrecitals in heel Nederland in het kader van de Vereniging Vrienden van het Lied.
 

Solist bij de vereniging
Sinds 2009 op de solistenlijst


Artikel
» interview in de Liedvriend, 2010, nr. 1


Persfoto's
» Sonja Volten
» Duo Volten-Richards (1)
» Duo Volten-Richards (2)

 

Website
» www.sonjavolten.com

 

VvhL - KVK-nr. 40445139