Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Sonja Volten

Na het afronden van haar Master Internationale Betrekkingen ging de Nederlandse sopraan Sonja Volten door naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag om zang te studeren bij Sasja Hunnego. Drie jaar later studeerde zij hier af met onderscheiding. Hierna maakte zij twee jaar deel uit van het ensemble van de Dutch National Opera Academy. Zij volgde masterclasses van onder andere Barbara Bonney, Gabriela Araya en Ernst Haefliger en werd uitgekozen voor de Académie de chant van het Festival d’Aix en Provence in 2006. In het seizoen 2010-2011 nam zij deel aan de operastudio van de Chapelle Musicale Reine Elisabeth in Brussel, in samenwerking met Theater de Munt en onder artistieke leiding van José van Dam.

Sonja Volten zong diverse operarollen en werkte hierbij onder andere met Kenneth Montgomery, Henrik Schaeffer and Richard Egarr. In 2012 maakte zij haar debuut bij de Opéra de Lyon in Parsifal. Naast haar opera-activiteiten heeft zij een grote passie voor lied en oratorium. In 2012 zong zij de concertaria Infelice van Mendelsohn met het Kansai Philharmonic in Osaka, Japan. In 2013 maakte zij een tournee door Spanje, Tunesie en Italië met het Sinfonia Varsovia onder leiding van Christopher Warren-Green, met onder andere de Mozart-mis in c op het programma.

In 2008 ontving zij samen met de pianiste Abigail Richards de vriendenprijs bij het Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw. Met deze prijs verdiepten zij zich verder in het lied met lessen bij Elly Ameling, Rudolf Jansen, Helmut Deutsch, Robert Holl, Edith Wiens, Wolfram Rieger, Rudolf Piernay en Julius Drake. Sinds het najaar van 2009 treden zij regelmatig op met liedrecitals in heel Nederland in het kader van de Vereniging Vrienden van het Lied.

Programma's

Parting is such sweet sorrow Brexit Lied Recital

In juni 2016 stemde het Verenigd Koninkrijk bij referendum voor uittreden uit de Europese Unie. Op 29 Maart 2019 zouden alle onderhandelingen over de Brexit voorbij moeten zijn, en de afscheiding een feit. Met het Brexit Lied Recital brengen Sonja Volten en pianiste Eke Simons een programma, waarbij zij stil staan bij dit afscheid. In dit recital, met verklarende tekstfragmenten, bezien ze eerst vanuit Groot Brittannië de aanloop naar het referendum, voortkomend uit de onvrede over de EU. Ze vervolgen met reacties vanaf ‘the continent’ nadat bleek dat er voor een Brexit was gestemd. Daarbij komen behalve Britse componisten diverse anderen aan bod. Klik hier voor de brochure met het hele programma.

First comes Love, then Marriage,

then the baby in the Baby carriage...

Naar aanleiding van hun cd met klassieke wiegeliederen hebben Sonja Volten en Abigail Richards een programma samengesteld rondom liefde, huwelijk en kinderen. Zij openen met drie Ständchen van Brahms, Strauss en Schubert en brengen dan de cyclus Frauenliebe und -leben van Schumann. Na de pauze komt een grote selectie van wiegeliederen aan bod variërend van Schubert en Dvorak tot Ives en Poulenc.

Volksliederen

Haydn - Canzonettas
Canteloube - Chants d´Auvergnes
Mahler - selectie uit  Des Knaben Wunderhorn
  
Ravel - Shéhérazade
De Falla - Siete canciones populares espagnolas

Frans Programma

Ravel - Shéhérazade
Poulenc - La courte paille
  
Debussy - Ariettes oubliées
Satie - Ludions 

Duits Programma

Schubert  
  
Mahler - Rückert-Lieder
Strauss  

 

Concerten

Twente

Zondag 29 september 2019, 15.00 uur
Sonja Volten (sopraan) en Eke Simons (piano)
‘Parting is such sweet sorrow’: de Brexit gezien vanuit Groot Brittannië en vanuit ‘the continent’
Locatie: t.h.v. hr en mw Roberti, Lemseloseveldweg 8, 7595 NJ Weerselo
Aanmelden: bij contactpersoon mw Ovink via (0541) 517516 of ahodovink@a1.nl
 

Solist bij de vereniging
Sinds 2009 op de solistenlijst


Artikel
» interview in de Liedvriend, 2010, nr. 1


Persfoto's
» Sonja Volten
» Duo Volten-Richards (1)
» Duo Volten-Richards (2)

 

Website
» www.sonjavolten.com

 

VvhL - KVK-nr. 40445139