Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Valérie Guillorit

Valérie Guillorit heeft zich eind 2014 teruggetrokken als soliste voor de VvhL. Ze concentreert zich meer op het lesgeven en is als docente actief aan de conservatoria in Amsterdam en Parijs.

De Franse sopraan Valérie Guillorit begon haar carrière als violiste. In 1997 voltooide zij de operaopleiding en haar U.M. diploma Zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, bij Margreet Honig. Het repertoire van Valérie Guillorit bestrijkt de operarollen uit het lyrische stemvak, alsmede lied en oratorium. Zij heeft grote affiniteit met het Franse lied.

In liedrecitals werkt zij samen met de pianisten Dido Keuning, Arthur Schoonderwoerd en Abigail Richards, en met de organiste Christine Kamp (cd-opname (Festivo) met liederen van Vierne). Met de Catonatwins (gitaar) trad ze op in het Concertgebouw Amsterdam en in Eindhoven.

Hoogtepunten in haar repertoire zijn ‘La voix humaine’ van Poulenc, ‘Chansons madécasses’ van Ravel, ‘Les Illuminations’ van Britten (uitgevoerd in Genève en Stuttgart), ‘Requiem’ van Brahms (Londen, samen met David Wilson-Johnson, bariton), ‘Gloria’ en ‘Magnificat’ van Vivaldi (Parijs), en liederen van Stravinsky en Shostakovich.

Valérie Guillorit won diverse prijzen, waaronder de Vriendenkrans 1997 en de Juryprijs van het Concours Lied-Melodie-Oratorium van Clermont-Ferrand 1997.

Sinds juni 2004 is Valerie Guillorit benoemd tot docent hoofdvak zang aan het Conservatorium van Amsterdam, en geeft ze regelmatig masterclasses in Nederland, Frankrijk, België, Zwitserland en Spanje.

Programma

Klankbad

Dit programma brengt Valérie Guillorit samen met de saxofonist Harry White en de pianist Hans Adolfsen. Centraal in het programma staat Immersions van Edward Rushton, geschreven voor dit ensemble op teksten over de badcultuur in Boedapest. Daarom heen klinken Franse composities van Dukas, Poulenc, Milhaud en Ravel en Hongaarse van Kodaly.

Het Franse Lied

Samen met de pianiste Abigail Richards heeft Valérie Guillorit een programaa samengesteld gewijd aan het Franse lied. U hoort werken van Fauré, Duparc, Debussy, Satie, Caplet en Ravel.

Valérie Guillorit <br/>(foto: Emilio Brizzi)

 

VvhL - KVK-nr. 40445139