Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Varvara Tishina

Sopraan Varvara Tishina werd geboren in Novgorod, Rusland, waar ze al op vierjarige leeftijd begon met het spelen van viool en piano. Ze studeerde viool aan het Conservatorium van Moskou, waar ze onder meer speelde in het ensemble voor kamermuziek van docent en pianist Tigran Alikhanov. Tevens volgde ze zanglessen aan de Academie voor Koorkunst in Moskou bij Tatiana Bajkova.

In 2013 besloot Varvara Tishina zich geheel toe te leggen op haar carrière als sopraansolist. Ze studeerde zang aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Hanneke de Wit, en volgde masterclasses van onder andere Miranda van Kralingen en Margreet Honig.

De afgelopen jaren heeft ze verschillende rollen vervuld in diverse producties, van Bach’s Mattheus Passie tot werken van Olivier Greif, Will Todd, Franghiz Ali-Zadeh en Djuro Živković.

In 2014 maakte ze haar operadebuut in I Pagliacci van Leoncavallo tijdens Operaproject Het Hogeland in Groningen. In 2015 was ze finaliste in het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Sinds 2016 maakt ze deel uit van het Groot Omroepkoor en werkt ze freelance bij het Nederlands Kamerkoor. In de NTR ZaterdagMatinee van 2017 zong zij de rol van vertrouweling in Simon Boccanegra van Verdi. Eerder in het jaar vertolkte ze de rol van Mimi in de opera La Bohème van Puccini.

Eind oktober 2017 trad ze met pianiste Victoria Dmitrieva toe tot het solistenbestand van de Vrienden van het Lied.

Programma

From Russia, With Love

Het wekt geen verbazing dat dit duo als kennismaking kiest voor een programma uit de schatkamer van de Russische liedkunst. Op het program staan liederen van de bekende componisten Glinka, Tsjaikovski, Rimski-Korsakov en Rachmaninov, én van de in ons land minder bekende maar in Rusland gelauwerde Reinhold Glière, die afkomstig is uit Kiev. Kortom, muziek en poëzie vol Russische melancholie!

Concerten

Varvara Tishina

VvhL - KVK-nr. 40445139