Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Vincent Kusters

Bariton Vincent Kusters studeerde aan het Conservatorium Maastricht zang en piano respectievelijk bij Mya Besselink en Joop Celis. Hij sloot zijn masterstudie zang succesvol af in 2016, een jaar later zijn masterstudie piano en in 2018 de applicatieopleiding koordirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Rob Vermeulen en Fokko Oldenhuis.

Tijdens het wintersemester 2014/2015 volgde Vincent Kusters zanglessen bij Reginaldo Pinheiro aan de Hochschule für Musik Freiburg en in het studiejaar 2016/2017 pianolessen bij Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij volgde masterclasses liedzang bij Maarten Koningsberger en Roger Braun, bij Meinard Kraak en Marien van Nieukerken en tijdens het Liedfestival Zeist samen met pianist Charlie Bo Meijering bij Elly Ameling en Julius Drake. Tevens volgde hij een masterclass zang bij Nelly Miricioiu.

Vincent is prijswinnaar zang van het Prinses Christina Concours in 2008. Hij won tijdens het Vocallis21 festival twee jaar op rij de Vocallis Liedprijs: als zanger in 2017 met pianiste Anne Frijns en als pianist in 2018 met sopraan Bibi Ortjens. Na de auditie van oktober 2018 werd hij opgenomen in het solistenbestand van de Vereniging Vrienden van het Lied. Hij werkt nu samen met de pianist Charlie Bo Meijering.

Naast liedzanger is Vincent ook actief als concertzanger. In 2018 zong hij onder andere de bariton-solo's in de Misa Tango van L. Bacalov met het Universiteitskoor Maastricht en in de Carmina Burana van Carl Orff (productie Openluchttheater Valkenburg). Hij zingt regelmatig mee in professionele koren, zoals Studium Chorale en Ad Mosam, en in ensembles.

Vincent is organist van de Sint-Martinuskerk te Gronsveld (Philippe le Picard-orgel, 1711), organist-dirigent van de Bartholomeuskerk te Eckelrade (Robustelly-orgel, ~ 1775) en is lid van een professionele gregoriaanse schola (Schola Maastricht).

Programma's

“Wär’ ich nie aus euch gegangen…”

Het eerste programma van Vincent Kusters en Charlie Bo Meijering bevat de Kerner-Lieder opus 35 van Schumann voor de pauze. Na de pauze brengen zij liederen van Schubert en Fauré en van twee eigentijdse componisten: Anno Schreier en Stephen Westra. Lees hier de volledige details.

Die schöne Müllerin

De geliefde liederencyclus van Franz Schubert op gedichten van Wilhem Müller

Concerten

Den Haag

Zondag 17 mei 2020, 16.00 uur
Vincent Kusters (bariton) en Charlie Bo Meijering (piano)
Schubert: Die schöne Müllerin
Locatie: Rogstraatkerkje, Rogstraat 9, 2584 XA Den Haag
Aanmelden: bij contactpersoon mw Kaskens via (070) 3559866 of mien.kaskens@gmail.com

VvhL - KVK-nr. 40445139