Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Vincent Kusters

Bariton Vincent Kusters heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig musicus. Al op jonge leeftijd zong hij in koren en kreeg zijn eerste pianolessen. Nadat hij op zijn tiende begon met zanglessen aan de muziekschool in zijn geboorteplaats Maastricht volgden al snel optredens als jongenssopraan. In 2008 was hij prijswinnaar in de categorie zang van het Prinses Christina Concours.

Op zijn zestiende werd Vincent toegelaten tot de Jong Talentklas van het Conservatorium van Maastricht waar hij aansluitend zowel zang als piano studeerde bij respectievelijk Mya Besselink en Joop Celis. Beide studies sloot hij af met een masterdiploma in 2016 (zang) en 2017 (piano). Gedurende zijn tijd in Maastricht volgde hij in de winter van 2014/2015 zanglessen bij Reginaldo Pinheiro aan de Hochschule für Musik Freiburg en een jaar later pianolessen bij Willem Brons aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2018 sloot hij bovendien de applicatieopleiding koordirectie aan het Utrechts Conservatorium af.

Al tijdens zijn studie aan het conservatorium ontwikkelde Vincent zich tot een veelzijdig zanger die zich thuis voelde in diverse genres en uiteenlopende stijlen. Het kunstlied nam echter vanaf het begin een bijzondere positie in. Hij specialiseerde zich in de vertolking van het klassieke lied tijdens masterclasses bij onder meer Maarten Koningsberger, Roger Braun, Meinard Kraak, Marien van Nieukerken, Robert Holl en Jard van Nes. In 2018 volgde hij de masterclass van het Internationaal Lied Festival Zeist, waar hij les kreeg van Elly Ameling en Julius Drake. Daar ontstond ook zijn samenwerking met pianist Charlie Bo Meijering met wie hij inmiddels een duo vormt. Momenteel worden zij samen gecoacht door Meinard Kraak.

Sinds zijn afstuderen won Vincent verscheidene prijzen. Zo won hij tot tweemaal toe de Vocallis Liedprijs: in 2017 als zanger en in 2018 als pianist. In dat laatste jaar werd hij ook als zanger toegelaten tot het solistenbestand van de Vereniging Vrienden van het Lied. Met zijn duopartner Charlie Bo Meijering won hij in 2019 tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in ’s-Hertogenbosch de Prijs van de Vrienden van het IVC. Regelmatig geeft Vincent samen met Charlie Bo liedrecitals en is te horen in concerten met verscheidene musici. Hij is lid van de Schola Maastricht, een ensemble dat gespecialiseerd is in het Gregoriaans, en organist/dirigent van de Bartholomeuskerk te Eckelrade. Daarnaast is hij als vaste organist verbonden aan de Sint-Martinuskerk te Gronsveld.

Programma's

“Der Himmel hat eine Träne geweint”

In dit programma brengen Vincent Kusters en Charlie Bo Meijering voor de pauze liederen van Brahms, Schubert en van Clara en Robert Schumann. Na de pauze voeren zij de Chants populaires Hébraïques van Milhaud uit met daaromheen liederen van Fauré en van twee eigentijdse componisten: Anno Schreier en Stephen Westra. Lees hier de volledige details.

Die schöne Müllerin

De geliefde liederencyclus van Franz Schubert op gedichten van Wilhem Müller

Concerten

Utrechtse Heuvelrug

Zaterdag 31 oktober 2020, 16.00 uur
Vincent Kusters (bariton) en Charlie Bo Meijering (piano)
‘Wonne der Wehmut’ met vrolijke werken van o.a. Beethoven, Weber en Rossini
Locatie: t.h.v. hr Hoogstad, Parklaan 49, 3941 RD Doorn
Aanmelden: bij contactpersoon mw Vreeman via (030) 6930361 of (bij voorkeur) via liedvrienden.zou@gmail.com

VvhL - KVK-nr. 40445139